Home » Showcases » Showcase Sunday!

Showcase Sunday!

IMG_3475Hee hoi lieve lezers! Zin in een nieuwe showcase? Dan ben je hier goed! Want hoewel ik niets mocht kopen, heb ik wel wat dingen geleend én binnen gekregen!

Gekocht!
Ik heb me eindelijk eens aan mijn eigen afspraak gehouden. Geen boeken gekocht deze week!

Geleend!
IMG_3759 Wat, ben ik ineens fan geworden van Boccaccio? Nee hoor, dat valt wel mee. Maar ik moet volgende week een essay af hebben over de canterbury tales en diens bronnen, en ik kwam tot de conclusie dat Chaucer wel erg veel verhalen van Boccaccio heeft gebruikt. Dus heb ik bij de bibliotheek zijn bekende Decamerone geleend, maar ook l’ameto en The filostrato. Ik weet nog niet of ik ze alle drie helemaal ga lezen (decamerone waarschijnlijk wel), maar in ieder geval heb ik ze nu in huis!

IMG_3760Ook wilde ik 1948 van George Orwell nog lezen, mede omdat ik hem voor de repertoire lijst gelezen moet hebben. Ik had hem eerst  van een vriendin geleend, maar dat bleek de Nederlandse te zijn, en ik wilde hem toch liever in het Engels lezen, dus vandaar dat ik deze zeer gehavende versie opgehaald heb in de universiteitsbibliotheek!

Gekregen!

IMG_3761

Ik kreeg deze week ook weer een recensie boek binnen, namelijk Wat ik weet van Julie Berry. Op de achterkant staat het volgende;
‘Twee jaar lang was Judith vermist. Als ze na die tijd terugkeert naar het kolonistenstadje Roswell Station, kan ze niemand vertellen wat er met haar is gebeurd. Omdat ze verminkt is, wordt ze uit de gemeenschap verstoten. Haar grote liefde heeft een ander, haar vriendinnen negeren haar, en haar moeder weigert haar bij haar naam te noemen. Opgesloten in haar eigen stilte, wordt Judith niet gezien en niet gehoord. Totdat ze besluit voor zichzelf op te komen en de geheimen vvan Roswell Station prijs te geven.

Ik vond het in ieder geval erg interessant klinken! Ik zie nu dat er op de achterkant ook staat ‘beste young adult van 2013’ en ik weet niet of ik daar zo blij mee ben, maar het weerhoudt me niet om dit boek te gaan lezen. De recensie komt 30 maart online!

Wat ook leuk is, er zat een klein boekje bij, een voorproefje van het boek Het Engeland van Jane Austen en dat lijkt me heel erg tof! Als ik dit boekje heb gelezen zal ik er ook nog wel iets over schrijven. Erg leuk dat dit boekje erbij zat!

Gelezen
Ik heb vorige week zondag Persuasion van Jane Austen uitgelezen. Pfoe, wat was dat weer geweldig! Ook heb ik Firmin deze week gelezen. Die vond ik een beetje tegenvallen, jammer genoeg. Ik had er meer van verwacht. Ik zal hier binnenkort ook nog een review van plaatsen.

Gaan lezen
Ik heb momenteel zo veel boeken die ik moet gaan lezen, niet alleen die torenhoge stapel die maar niet kleiner lijkt te worden, maar ook voor de aankomende repertoire lijst en aankomende colleges moet ik dingen gaan lezen. Ik denk dat ik volgende week de dood in Venetië ga lezen, want daar gaan we het over hebben, en ik denk dat ik ook ga beginnen in 1984.

Hebben jullie nog leuke boeken gelezen deze week?

Advertentie

2 thoughts on “Showcase Sunday!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s