Home » Showcases » Showcase Sunday!

Showcase Sunday!

IMG_3475Hoi allemaal! Hoe was jullie week? Lekker veel gelezen? Misschien hadden jullie zelfs al wel vakantie, dan heb je zeker genoeg tijd gehad! In ieder geval, de week komt weer aan zijn einde, het is weer zondag en dus heb ik weer een nieuwe showcase voor jullie!

Gekocht
IMG_3653 Op 10 januari bestelde ik boeken bij Awesomebooks. Die raakte kwijt in de post, en een boek werd opnieuw opgestuurd; Breakfast at tiffanys. Die kreeg ik twee weken geleden binnen. Van het andere boek, kreeg ik het geld terug.
En toen, afgelopen week, kreeg ik ineens een pakketje. Het kwam uit Engeland en het voelde aan alsof er twee boeken in zaten. Vreemd.. Ik opende het, en trof daar mijn verdwenen pakketje aan, anderhalve maand later!
Breakfast at tiffanys had ik dus dubbel, dus die heb ik maar aan mijn zus gedoneerd. Ik was wel heel blij dat the daylight gate nu binnen was! Ik moet deze lezen voor college, en dat was ook de reden dat ik hem had besteld. Nu kan ik hem gaan lezen.

Ik had ook nog een boekenbon. Ik wilde die vorige week uitgeven bij Polare, maar he

IMG_3654

laas; de boekenbonnen deden het daar niet. Dan maar ergens anders. Ik ging op naar de Libris en zag daar Oliver Twist liggen in een erg leuke kaft. Ik had dit boek al, maar dan in het Nederlands. Maar ik ben mijn kast aan het ver-Engelsen, want ik vind dat ik alle oorspronkelijk Engelse literatuur ook daadwerkelijk in het Engels moet hebben. Dus ik kocht deze van mijn boekenbon, en nu is mijn to read stapel weer hoger geworden..

Geleend
Geen! Ik had eigenlijk, heel toevallig, the daylight gate geleend van een vriendin. Maar toen, diezelfde dag nog, kwam hij binnen met de post, dus ik heb hem gelijk weer terug gegeven.

Gekregen
Jullie weten misschien nog wel dat ik samen met een aantal studiegenoten mee heb gedaan aan Nanowrimo afgelopen november. Voor nieuwe lezers, klik hier voor alle nanowrimo posts, en hier voor als je wilt weten wat het eigenlijk is.
Ik ben nog lang niet klaar met mijn boek, maar afgelopen week heeft een studiegenootje zijn boek afgemaakt! Hij zocht nog proeflezers, en natuurlijk wilde ik dat wel lezen! Ik kreeg het manuscript The sunken Panesian deze week in mijn mailbox, dus die komt ook op mijn to read stapel!

Gelezen
Het lezen stond deze week een beetje op een laag pitje. Ik had het best wel druk met school en was ook behoorlijk gestressed deze week (vooral vanwege een tentamen dat ik morgenochtend heb, help!) en heb dus niet erg veel gelezen. Ik heb maandagochtend in de bus Das Marmobild gelezen van Eichendorff (wel in het Engels), omdat we dat gingen behandelen in die les. Verder ben ik nog steeds bezig in Persuasion.

To Read
Er liggen inmiddels 13 boeken op mijn stapel en ik ben van plan om die stapel alleen maar kleiner te laten worden. Vanaf nu mag ik geen boeken meer kopen! Ik ga deze week (misschien vanmiddag zelfs al) persuasion uitlezen, en dan ga ik weer een nieuw boek van de stapel uitkiezen. Waarschijnlijk wordt dit Firmin. Verder heb ik aan een vriendin gevraagd of ik 1984 van George Orwell mag lenen, omdat we binnenkort een college daarover hebben, en omdat ik onderhand wel wat moet gaan lezen voor de repertoirelijst die ik als extra vak heb, dus ook daar zal ik misschien in gaan beginnen.

Hebben jullie deze week nog leuke boeken gekocht of gelezen?

Advertentie

8 thoughts on “Showcase Sunday!

 1. Het is best opvallend hoe vaak je geen boeken meer mag kopen van jezelf, moet ik zeggen. Je boekenkast lijkt me best een indrukwekkend gezicht.
  Ik heb zelf deze week Becketts ‘Waiting for Godot’ gelezen, ook voor de repertoire lijst. De Universiteitsbibliotheek had een mooie, veertig-jaar-oude hardcover (http://imgur.com/z4k3g55). Het is moeilijk te zeggen wat ik er van vond, maar ik geloof dat dat bij het absurdisme hoort, dus alles is goed.

  (En ik vind het best wel tof dat de eerste keer dat ‘The Sunken ‘Panesian’ op iemand anders’ blog verschijnt het meteen binnen twee paragrafen van Oliver Twist staat 😉 )

  • Maar technisch gezien heb ik niks gekocht deze week.. Misschien moet ik het deze keer toch maar beter volhouden.. En wat mijn boekenkast(en) betreft, ik vind het eigenlijk nog wel meevallen..
   Hmm dat boek zegt me niet zoveel, maar wow, die kaft! Awesome!

   Haha heb jij even geluk dat ik van die boekenbon niet een of ander slechte meidenroman heb uitgekozen 😛

   • Het is vast beter dan mijn kast. Ik heb twee planken fantasy, nog een plankje fantasy en dan één plankje literatuur + lesboeken. Dat is wel een beetje het nadeel van ereaders en PDFjes enzo.

    Op de middelbare school werden we doodgegooid met Waiting for Godot, dus ik vond het wel eens tijd om het helemaal te gaan lezen. Het is best kort (want het is een toneelstuk), dus dat was wel even fijn :’) Ik wil al die langere verhalen ook lezen maar er is zo weinig tijd (zei hij met in de aankomende week niet meer dan twee lesuren)!

    Ha, precies. Bedankt daarvoor :’)

   • Oke ja dan heb ik er wel meer 😛 Ik hou niet van ereaders en pdf dingen.. Ik heb een heleboel boeken op mijn tablet staan, maar das meer gewoon handig en zodat ik mijn boeken niet in mijn tas hoef mee te nemen, en ze niet beschadigd raken, dan dat ze echte boeken kunnen vervangen..

    Meh ik wil ook 2 lesuren.. Ik heb er 4! 😛

 2. Ik was heel trots op mezelf deze week want ik heb helemaal niks gekocht (A). Ik ben benieuwd wat je van 1984 vindt. Die moet ik altijd nog een keer kopen! (nu krijg ik verkeerde ideeen…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s