Home » Showcases » Showcase Sunday!

Showcase Sunday!

IMG_3475

Hoi allemaal! Een beetje laat vandaag, maar het is nog steeds zondag dus het kan nog! Zijn jullie deze week nog naar het boekenfestijn geweest in Nieuwegein? Ik in ieder geval niet; ik heb moeite moeten doen, maar ik heb me in kunnen houden! Toch is deze showcase niet helemaal leeg..

Gekocht
Geen! Zoals ik al zei, ik heb de verleiding die Boekenfestijn heet weten te weerstaan en ook verder heb ik niets gekocht. Polare was deze week weer open, en natuurlijk ben ik daar gaan kijken. Twee keer zelfs! Ik had twee boeken gevonden die ik wilde hebben, namelijk Moby Dick en Hamlet, tezamen 8 euro (tweedehands) en aangezien er nog 7 euro en een beetje op mijn boekenbon stond, was dat echt perfect. Maar toen kwam ik bij de kassa en bleken de cadeaubonnen (nog) niet te werken. Ik ging de dag erna terug, maar ook toen deden ze het nog niet.
Dus nee, deze week geen boeken. Ik hoop volgende week terug te gaan en dat de bon het dan wel doen (cross my fingers!).

Geleend
Ook geen. Ik heb overigens ook geen abonnement meer bij de bibliotheek. Wat zeg je nu?, ja je las het goed. Ik heb mijn abonnement opgezegd omdat ik dacht dat ik een appartement gevonden had in Utrecht en ik daar een abonnement wilde nemen, wat goedkoper is en waar ze veel meer boeken hebben. Dus ik zei het op. En toen ging het appartement niet door.
Ik denk dat ik deze week ook maar eens ga kijken voor een nieuw abonnement..

Gekregen
IMG_3644 Maar deze showcase is niet helemaal leeg! Ik heb namelijk het boek Saboteur van Marte Kaan binnen gekregen voor de leesclub een perfecte dag voor literatuur. Het zijn (volgens mij) allemaal korte verhaal met eenzelfde thematiek. Ik ben in ieder geval al erg benieuwd!
De recensie komt 30 april online.

Gelezen
Ik heb deze week dubliners van James Joyce uitgelezen. Ik weet nog niet helemaal wat ik er van vind, maar ik ben er nu in ieder geval niet heel erg enthousiast over. Ik zal de recensie binnenkort schrijven om mijn mening wat duidelijk te kunnen vatten. Verder ben ik begonnen in Persuasion van Jane Austen. Op mijn leesplank liggen nu 3 boeken van Jane Austen, dus ik besloot maar in eentje te beginnen. Ook ben ik begonnen in De 100 allermooiste gedichten van de Europese poëzie. Ik las deze al, zo af en toe sloeg ik een pagina open en las ik wat voor prachtig werk daar nu stond, maar ik ben hem nu gewoon van voor naar achter aan het lezen. Gedichten voor het slapengaan!

Gaan lezen
Ik wil deze week Persuasion uit hebben, en dan begin ik aan een nieuw boek van de stapel. Ik denk aan Firmin, maar ik weet het nog niet helemaal zeker.

Hebben jullie deze week nog leuke boeken gekocht of gelezen? Heb ik veel dingen misgelopen op het boekenfestijn? (Als je bent geweest, deel dan wat je hebt gekocht, vind ik leuk! 🙂 )

Advertentie

12 thoughts on “Showcase Sunday!

 1. Ik ben eindelijk klaar met de Metamorfosen van Ovidius. Duurde bijzonder lang, moet ik toegeven. Volgende op mijn lijst is Moby Dick. Best wel zin in, eigenlijk. Op Castlefest heb ik staan luisteren naar Abe de Verteller die er een stukje van deed. Genoeg reden om het boek op te pakken (of, in mijn geval, het pdf’je te downloaden)!

  • Haha eindelijk? Ik vond hem wel tof 🙂 Ja, doen! Ik wil hem al eeuwen lezen, maar hij staat nu op mijn boeken-die-ik-in-het-nederlands-heb-maar-in-het-engels-moet-hebben-lijstje.. Eerst in het Engels kopen, dan lezen 😛 Ook al heb ik hem nu inmiddels ook op m’n tablet staan

 2. Jammer dat je cadeaubon het niet deed. Hopelijk gaat hij het nog wel doen dan! En ik denk dat je de haul’s/ervaringen van het boekenfestijn niet wilt zien hoor. Vorige keer kreeg ik alleen maar meer spijt dat ik niet meer gegaan was, haha.

 3. De gewone boekenbonnen (die dus bij alle boekenwinkels geldig zijn) doen het inderdaad niet bij Polare, alleen de Polare-boekenbonnen.

  Oh trouwens, ik ga zeeeeer waarschijnlijk volgend jaar studeren in Utrecht, dus dan moeten we een keer meeten! 🙂

   • Nee, niet nog steeds, maar gewoon nooit zeg maar. Ik weet niet precies waarom. Maar dan kun je beter naar een andere boekhandel gaan.

    Ik ga filosofie doen! Eerst de premaster en dan de master 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s