Home » Persoonlijk » Liebster Award!

Liebster Award!

Kennen jullie de Liebster award nog? Een tijdje terug ontving ik deze, en nu ben ik gewoon weer genomineerd! Hoe leuk is dat! 🙂 Dankjewel, lieve Ivette!
De liebster award zorgt ervoor dat de kleinere blogs wat meer aandacht krijgen. Je beantwoord 11 vragen over jezelf, en vervolgens bedenk je 11 nieuwe vragen en kies je een aantal mensen uit die volgens jou ook een award verdienen! Leuk toch? Lees verder voor de vraag/antwoord en de nieuwe nominaties!

1: Welk boek zou je je hele leven wel willen herlezen?
Hmm dit is een lastige. Mag het ook een serie zijn? Want dan ga ik voor Harry Potter.. ik heb die boeken nu al 3x gelezen maar ik ben ze nog steeds niet zat. Ik kom telkens weer andere dingen tegen, en dat vind ik zo leuk! Het is ook echt een toffe serie!

2: Welk boekengenre is jouw favoriet?
Dit is niet echt een verrassend antwoord, gok ik. Ik lees het liefst literatuur. En dan vooral de klassiekers. Er is een reden dat ze klassiek zijn, nietwaar? Verder ben ik ook dol op mythologieën en tragedies uit de oudheid. Het is ongelooflijk om te zien hoe kundig die mensen toen al waren!

3: Welk nummer wil je nooit meer horen, omdat het anders nooit meer uit je hoofd raakt?
Lastig, lastig.. Een liedje wat ik echt nooit meer uit m’n hoofd krijg is ‘If you wanna be my lover…’, maar stiekem vind ik die wel heel tof om mee te zingen..
Een irritant liedje dat ik niet meer uit m’n hoofd krijg, is dat redelijk nieuwe nummer van ‘cause I’m happy…’ (waar ik nu dan ook gelijk weer mee in m’n hoofd zit, dankjewel voor deze vraag! :P)

4: Boekhandel of bestellen via internet?
Boekhandel, boekhandel! Al moet ik eerlijk zeggen dat ik soms wel een beetje lui ben en dat het gemakkelijker is om op bol.com te bestellen. En dat het goedkoper is om via awesomebooks of thebookdepository te bestellen. Maar boekhandels mogen niet verdwijnen dus ik stem voor de boekhandel!

5: Paperback of hardcover?
Ik denk hardcover. En dan bedoel ik van die prachtig in leer gebonden boeken. Wauw! Helaas heb ik meer paperbacks, omdat die nu eenmaal een stuk goedkoper zijn en ik maar een arme student ben..

6: Welk boek vond je teleurstellend?
Hmm dit is wel een lastige, denk ik.. *spiekt even op goodreads. Oh ja ik weet het al. Ik moest voor college een boek lezen van Rousseau, een filosoof waar ik al veel over heb gehoord. Het boek was The reveries of the solitary walker en ik was er best nieuwsgierig naar. Een boek van een filosoof, dat klonk interessant. Bovendien had het een mooie kaft en zou het over de natuur gaan, prima toch?
Toen ik het boek ging lezen (ik heb moeite moeten doen om hem niet weg te smijten) kwam ik tot de conclusie dat er één ding in was waar Rousseau zeker goed in was, en dat was zeuren. Het boek was zo deprimerend. Hij liep door de natuur, te praten in zichzelf dat hij de wereld haatte, dat hij geen vrienden had en nog meer van dat soort dingen. Erg jammer.

7: Welk boek zou iedereen moeten lezen?
Wederom een heel verrassend antwoord: Alice in Wonderland! Het is een classic, het is een sprookje, het is geweldig!

8: Welke film heb jij als laatste gezien?
Dat was Pirates of the Caribbean and the curse of the black Pearl. Het is zo lang geleden dat ik deze films gezien heb, dat ik ze nog een keer wilde kijken. Ik was het verhaal alweer helemaal vergeten, en ik vond het heel tof om hem weer te zien! (Bovendien staat hij op de IMDB top 250, waarvan ik alle films moet kijken die er op staan voor mijn Day Zero Project, dus ik kon hem daar ook mooi weg strepen!)

9: Stel: je hebt een stel vleugels en je zou 1 plek mogen kiezen om heen te vliegen; Welke plek zou dit dan zijn?
Oeh het lijkt me heel gaaf om te kunnen vliegen! Ik zou dan echt heel erg ver weg gaan, alleen omdat ik dan ver mag vliegen. Ik denk dat ik naar Amerika zou gaan. Daar wil ik echt nog graag een keertje naar toe, en de vliegtickets zijn bijzonder prijzig.. Dan zou dit echt perfect zijn 😉

10: Wat is jouw meest favoriete boeken/filmpersonage ooit?
Lastige vraag, maar ik denk dat ik het al weet. Sneep in de Harry Potter serie. Wat een geweldig personage! Hij leek altijd zo hatelijk en negatief, maar uiteindelijk.. Echt applaus voor J.K. Rowling, dat ze zo’n geweldig personage heeft weten neer te zetten!

11: Wat is jouw mooiste en fijnste vakantiebestemming?
Ik ben nog niet zo vaak echt ergens op vakantie geweest.. Maar ik ging op de middelbare school op buitenlandse schoolreis naar de Provence. Dat was wel echt fantastisch. Het weer was heerlijk, de steden die we bezochten waren prachtig.. Het was echt geweldig! 🙂

Dat waren mijn antwoorden.. Nu is het tijd om het stokje door te geven en anderen te nomineren! De nominaties zijn…..
– Sue van Boekenz
– Nessa van October tune
– Heleen van A portrait of a lady
– Annelieke van Ik ben Annelieke
– Emmy van Zon en maan
– Suzanne van Wat lees ik

En dan hier de vragen!
1. Wat is je favoriete boek? Nog aanraders?
2. Naar wat voor muziek luister je graag?
3. Als je op een onbewoond eiland zat, en je mocht 1 ding meenemen, wat zou dit dan zijn?
4. Dezelfde vraag als 3, maar dan met een boek. Welk boek zou je meenemen?
5. Welk boek krijgt er van jou een enkele reis naar de prullenbak?
6. Wat is de beste film die je ooit gezien hebt?
7. Als je een personage in een boek/film was, wie zou je dan zijn?
8. Schrijven of lezen?
9. Boeken lenen of boeken kopen?
10. Wat te doen met 1 miljoen?
11. Wat is je favoriete tussendoortje?

Nu zijn jullie aan de beurt! 🙂 Beantwoord de vragen, bedenk zelf 11 nieuwe vragen en nomineer nieuwe mensen! (En vergeet ook niet even te noemen door wie je genomineerd bent en ook niet om je genomineerden op de hoogte te stellen). Veel plezier! En nogmaals, Ivette, dankjewel 🙂

 

Advertentie

9 thoughts on “Liebster Award!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s