Home » Recensies: Boeken » Review: Extremely Loud and Incredibly Close

Review: Extremely Loud and Incredibly Close

IMG_3258Auteur: Jonathan Safran Foer
Titel: Extremely Loud and Incredibly Close
Genre: Literatuur
Taal: Engels
Jaar: 2006
ISBN: 9780141012698
Aantal bladzijden: 326
Gelezen: 6 – 18 januari
♥♥♥♥♥

Achterkanttekst:
Nine-year-old Oskar Schell is an inventor, amateur entomologist, Francophile, letter writer, pacifist, natural historian, percussionist, romantic, Great Explorer, jeweller, detective, vegan, and collector of butterflies. When his father is killed in the September 11th attacks on the World Trade Centre, Oskar sets out to solve the mystery of a key he discovers in his father’s closet. It is a search which leads him into the lives of strangers, through the five boroughs of New York, into history, to the bombings of Dresden and Hiroshima, and on an inward journey which brings him ever closer to some kind of peace.

(bron)
Review
Wat een ontzettend prachtig boek! Jonathan Safran Foer kan echt schrijven! Ik heb eerder al zijn Everything is Illuminated gelezen en dat vond ik ook echt een heel mooi boek. Ik las dat boek voor mijn studie, en ik moest een essay schrijven daarover, dus ik besloot deze twee boeken te gaan vergelijken op het gebied van traumaverwerking. Een perfect excuus om dit boek te gaan lezen, niet dan?

Het boek gaat dus over Oskar, die zijn vader heeft verloren bij de aanval op de Twin Towers. Hij vindt een sleutel en gaat op zoek naar het slot. Om iets te doen te hebben, nu zijn vader weg is en die geen speurtochten meer voor hem kan uitzetten. Dit is de laatste speurtocht. Oskar moet hem voltooien om zijn vader niet teleur te stellen.

Het is zo mooi om te zien hoe Oskar op gaat in die speurtocht. Om niet aan zijn vader te denken of om hem niet teleur te stellen. Tegelijkertijd zie je ook hoe bang hij is; als hij bijvoorbeeld in een lift moet of in de buurt moet komen van een hoog gebouw. Hij bedenkt ook allerlei oplossingen zodat het niet nog een keer kan gebeuren. Zodat mensen weg kunnen komen.

Er zit nog een andere verhaallijn in het boek. Over de grootouders van Oskar. Over zijn grootvader die niet meer kon spreken en over diens relatie met zijn grootmoeder. In eerste instantie lijkt dit verhaal weinig te maken te hebben met het verhaal van Oskar, maar uiteindelijk komt alles samen, net als bij Everything is Illuminated.

Het was een prachtig boek dat zeker 5 sterren verdiend. Ik kreeg er echt een brok van in mijn keel en het is verder echt prachtig geschreven.

Zie ook: Everything is Illuminated 

Advertentie

9 thoughts on “Review: Extremely Loud and Incredibly Close

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s