Home » Poëzie » Poëzieweek: ‘I Wandered Lonely as a Cloud’

Poëzieweek: ‘I Wandered Lonely as a Cloud’

Hoi allemaal! Ik zei dat ik deze weet wat meer aandacht wilde besteden aan poëzie, aangezien het nu poëzieweek is. Ik begin door een gedicht met jullie te delen, getiteld I Wandered Lonely as a Cloud, geschreven door William Wordsworth. Ik vind het zelf een erg mooi gedicht, en ik vraag me af wat jullie ervan vinden.

I Wandered Lonely as a Cloud

I wandered lonely as a cloud
That floats on high o’er vales and hills,
When all at once I saw a crowd,
A host, of golden daffodils;
Beside the lake, beneath the trees,
Fluttering and dancing in the breeze.

The waves beside them danced; but they
Out-did the sparkling waves in glee:
A poet could not but be gay,
In such a jocund company:
I gazed – and gazed – but little thought
What wealth the show to me had brought:

For oft, when on my couch I lie
In vacant or in pensive mood,
They flash upon that inward eye
Which is the bliss of solitude;
And then my heart with pleasure fills,
And dances with the daffodils.

– William Wordsworth

Advertentie

2 thoughts on “Poëzieweek: ‘I Wandered Lonely as a Cloud’

    • Dat is ook de reden dat ik hem erop gezet heb 😉 Het is jammer dat niet zo veel mensen poëzie lezen, en ik probeerde het zo een beetje onder de aandacht te brengen. Leuk om te horen dat dat wel is gelukt 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s