Home » Showcases » Showcase Sunday!

Showcase Sunday!

IMG_3475

Goedemorgen allemaal! Leuke week gehad? De week is alweer bijna voorbij, het is alweer zondag, en dat betekent: Weer een nieuwe showcase sunday! Jullie hebben mijn boekenfestijn buit al kunnen spotten, maar dat is niet het enige dat ik deze week aan boeken heb gescoord. Nieuwsgierig? Lees dan verder!

Gekocht
IMG_3592 Deze week is de boekenbeurs in Rotterdam (vandaag ook nog, dus als je nog niet bent geweest, dan zou ik als ik jou was nog snel even gaan!) en ik kon het niet laten mijn stash alvast met jullie te delen.
Maar ik heb deze week ook deze boeken gekocht. Het zijn studieboeken; ik heb besloten het volgende blok een extra vak te volgen, namelijk: Latijn. Doordat ik havo heb gedaan heb ik op de middelbare school geen klassieke talen gekregen. Erg jammer vond ik dat. 
Bovendien is er een erg leuke minor aan de Universiteit van Utrecht, over middeleeuwse teksten. Veel middeleeuwse teksten zijn echter in het Latijn geschreven, en dus is het wel handig als je die teksten dan ook kunt lezen/vertalen. Ik weet nog niet zeker of ik die minor wel ga doen, maar het leek me wel handig alvast een extra vakje Latijn te doen. En dit zijn de boeken die ik daarvoor nodig heb!

Geleend
Niets!

Gekregen

IMG_3610

Ik heb deze week een boek binnen gekregen om te reviewen. Deze is van de leesclub een perfecte dag voor literatuur. Pauline Genee heeft het boek Duel met paard geschreven, en ik vond het wel interessant klinken. Ik wist niet wat ik er van moest vinden dus ik besloot het boek maar gewoon aan te vragen om te gaan lezen. Voor jullie alvast de achterkanttekst: 
‘BERLIJN, 1904. De hoofdstad is in de ban van het wonderpaard Hans, dat rekenen kan. Geleerden staan voor een raadsel: is het bedrog, of kan het dier werkelijk worteltrekken? De oude Von Osten, die wekelijks op zijn binnenplaats met hem optreedt, blijft aldoor hopen op officiële erkenning.
De verschijning van Emilio Rendich, een flamboyante schilder die over de juiste contacten beschikt, is een buitenkans. Maar als die zich aan de vooravond van de langverwachte onderzoekscommissie laat afleiden door een verboden liefde, slaat ook bij hem de twijfel over de rekenkunst van het dier toe.’

Klinkt vreemd hè? Ik dacht in eerste instantie dat het ging om schaken. Duel met paard, een schaakspel als het duel waarin het paard een belangrijke speler is. Nu ik de achterkanttekst zo lees, valt me een leuk woordgrapje op. Een paard dat kan worteltrekken. Zijn paarden niet dol op wortels? 

In ieder geval, ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden, maar het boek zorgt er wel voor dat ik erg nieuwsgierig wordt naar de inhoud. Ik zal het binnenkort gaan lezen, en dan vertel ik jullie 15 februari wat ik van dit boek vond!

Gelezen
Afgelopen zondag heb ik die verwandlung gelezen van Franz Kafka. De recensie komt nog, maar ik kan jullie wel alvast zeggen: Wat een vreemd boek! Het verhaal gaat over een jongen/man die op een dag wakker wordt en dan in een mestkever verandert blijkt te zijn. Maar goed, vreemd: Dat is Kafka.
Verder heb ik deze week eindelijk Under the dome uitgelezen. Ik ben daar behoorlijk lang in bezig geweest, maar het boek had dan ook meer dan 900 bladzijden. Ook hiervan zal de recensie nog online komen.
Ten slotte ben ik begonnen in splintered, en ik ben daar nu al helemaal weg van. Ik ga hem snel uitlezen, want het is echt een topboek!

Gaan lezen
IMG_3611Voor nu is dit mijn to-read stapel. Er liggen 8 gekochte boeken, en ik mag van mezelf geen boeken kopen tot ik een van deze boeken gelezen heb. Het aantal boeken dat ik er wil hebben liggen, is 10, maar er zijn nog twee boeken van Awesomebooks onderweg, en sowieso wil ik tot mijn verjaardag geen boeken meer kopen.
Ik ben heel erg benieuwd naar het boek van Firmin dus ik denk dat ik die komende week ga lezen, maar ik wil ook de boeken van de bibliotheek snel uit hebben. Bovendien wil ik voor het nieuwe blok begint minstens één van de studieboeken gelezen hebben, dus ofwel De dood in Venetië, of Metamorphosen. 
Ik weet het nog niet zeker, maar ik weet wel zeker dat ik me niet hoef te vervelen, de komende week!

Hebben jullie deze week nog leuke boeken gekocht? 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s