Home » Showcases » Boekenfestijn Stash!

Boekenfestijn Stash!

IMG_3594

Hoi allemaal! Vandaag is het boekenfestijn aanwezig in Ahoy Rotterdam. Voor mij niet zo ver weg, dus ik moest hier natuurlijk gelijk naartoe!
Normaal gesproken laat ik mijn gekochte boeken zien in de showcase sunday, maar ik kan eigenlijk niet wachten om deze pareltjes met jullie te delen!

Ik heb me dit keer ingehouden, ik heb maar 9 boeken gekocht. Een aantal was wat duurder dan de boeken die ik meestal uitzoek met héle lage prijzen, maar ook dit keer zitten er weer wat koopjes bij! Ik heb in totaal 2 romans, 3 classics, 1 wereldklassieker, 1 poëziebundel, 1 boek over poëzie en 2 boeken die voor mijn studie erg handig zullen zijn.

IMG_3595

De eerste twee zijn boeken van Jane Austen; Emma en Persuasion Ik heb vorig jaar (dat klinkt lang geleden..) Northanger Abbey gelezen (klik hier voor de review daarvan) en die beviel me erg goed! Ik heb al wel andere Jane Austen boeken, maar die zijn in het Nederlands en ik ben van mening dat ik deze toch echt in het Engels moet lezen. En deze twee boeken waren behoorlijk goedkoop; het zijn wordsworth classics en die kosten op het boekenfestijn €1,95 per stuk

IMG_3607

Dit zijn de twee romans die ik heb gekocht. De eerste is een thriller, Voor ik ga slapen van S.J. Watson. De recensie van dit boek hebben jullie ook al voorbij zien komen (klik!). Ik was zo weg van dit boek, en toen ik het hier zag liggen voor €5,95 kon ik het niet laten liggen!
Het tweede boek, Firmin, kende ik nog niet, maar de kaft sprak me aan (ik herkende de titel ook, al weet ik niet waarvan) en toen ik de achterkanttekst las was ik verkocht;
Firmin wordt geboren in de donkere kelder van een rommelige boekhandel in Boston, een ontmoetingsplaats voor auteurs en verwoede lezers. Al snel blijkt dit ratje zich te onderscheiden van zijn broertjes en zusjes: hij is een groot boekenliefhebber. Sterker nog, hij verslindt ze. Een geletterde rat is echter zeldzaam en Firmin zoekt een zielsverwant in boekhandelaar Norman Shine en in Jerry Magoon, een verstokte, mislukte schrijver, maar voor Firmin een held. Nu Firmin in de boekhandel zijn onverzadigbare honger naar literatuur probeert te stillen – aan de hand van onder andere Oliver Twist, Alice in Wonderland, Don Quichot en Lolita – worden zijn emoties steeds menselijker en leert hij tegelijkertijd de barre buitenwereld kennen…
Dit klinkt leuk toch, of niet? Ik kon dit boek niet laten liggen. Het kostte €5,95

IMG_3598

Ik heb sinds kort ontdekt dat poëzie echt heel erg tof is, en aangezien het volgende week ook poëzieweek is, kon ik mezelf niet inhouden wat dichtbundels in te slaan. Het rechter boek, de 100 allermooiste gedichten van de Europese poëzie is een bundel met gedichten uit heel Europa van allerlei verschillende dichters. Het leukste hieraan vind ik dat de gedichten erin staan in de originele taal en dan de vertaling ernaast. Deze bundel kostte €4,99.
Het andere boek, De echte Troubadours, gaat ook over poëzie. De poëzie in Zuid Frankrijk over de Troubadours (afgeleid van het werkwoord ‘trobar’ dat vinden betekent, het vinden van de liefde). In het boek staan Oud Franse gedichten (met vertaling) en stukken tekst over die gedichten en over de troubadours. Erg leuk! En dat voor maar €4,95!

IMG_3601Dit is een boek waarvan ik denk dat het nog wel van pas zal komen. De mythologie gids bespreekt veel (lees heel veel) mythologieën kort en duidelijk. Het boek heeft een algemene inleiding over wat mythen zijn en wat het doel ervan is. Verder is het opgedeeld in wereldmythen (Azië, Het oude Egypte en Mesopotamië, De klassieke wereld, Noorse, Keltische en andere Europsese Mythologieën, Tribaal Afrika en Oceanië en De Amerika’s) en Thema’s in de mythologie (Schepping en Kosmos, Zon, Maan en Hemel, Beesten en Monsters, Mythische Geliefden, Bedriegers, Helden en Zoektochten en De dood en de onderwereld). Het boek is klein en zo te zien erg overzichtelijk opgedeeld. Het lijkt me een handig naslagwerk. (Dit boekje kostte €4,99)

IMG_3604

 De laatste twee boeken! Het linker boek is The Inferno van Dante. Als literatuurwetenschapper kon ik deze natuurlijk niet laten liggen! Het behoort tot de Wordsworth classics of world literature. Dante is bekend van De goddelijke komedie (the divine comedy) en ik geloof dat Inferno daar een deel van is, maar dat weet ik niet helemaal zeker. In ieder geval is het een boek dat je gelezen moet hebben!
Het laatste boek is Dubliners van James Joyce. Ik weet eigenlijk helemaal niet waar het over gaat, maar het is een boek dat op de repertoirelijst staat, dat ik sowieso nog wilde lezen, en voor €1,95 kon ik hem niet laten liggen! The inferno was trouwens €3,95.

Zo, dat waren mijn boeken voor deze keer! Ik ga nu ook beginnen met het ‘een plankje vrijmaken en daar je gekochte boeken op leggen en pas weer nieuwe boeken mogen kopen als je er eentje gelezen hebt. Ik vind dat er 10 boeken mogen liggen, maar ik heb nu enkele boeken die je niet in een keer zo uitleest (zoals de dichtbundel met de 100 beste gedichten). Nu leg ik dus alvast 6 boeken op de plank.

Gaan jullie nog naar het boekenfestijn, of zijn jullie al geweest?

Advertentie

6 thoughts on “Boekenfestijn Stash!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s