Home » Showcases » Showcase Sunday!

Showcase Sunday!

IMG_3475Hoi allemaal! Een beetje laat vandaag, maar toch nog de showcase sunday! Ik heb deze week 2 boeken gekocht (eigenlijk meer, maar die zijn nog niet binnen) en eentje geleend. Nieuwsgierig? Lees dan verder!

Gekocht
IMG_3585 Het nieuwe blok begint weer bijna, en dat betekent.. nieuwe boeken! Ik heb nog ruim 3 weken om de boeken te kopen, maar ik heb nu een aantal weken vrij dus ik vond het wel fijn om al wat boeken in huis te hebben, zodat ik ze al kan gaan lezen.
Het eerste boek dat ik heb gekocht is van Thomas Mann, De dood in Venetië. Ik heb deze titel al vaker voorbij zien komen, maar ik heb hem nog nooit gelezen of gekeken waar hij over gaat. Ik heb dit boek nodig voor het vak Antieke mythen (Ja, I know, klinkt leuk hè!). Een ander boek dat ik voor deze cursus nodig heb, is Ovidius’ Metamorphosen. Deze staat al wel een hele tijd op mijn to-read lijstje. Hij staat overigens ook op de repertoire lijst en ik was sowieso al van plan om dit boek dit jaar daarvoor te gaan lezen, dus dat komt mooi uit.

GeleendIMG_3588
Ik heb één boek geleend deze week, en dat is Niet voor de winst, van Martha Nussbaum. Het is een informatief boek over democratie en geesteswetenschappen. Ik kende dit boek eigenlijk niet, maar ik moet het lezen voor m’n tentamen. Ze hadden per ongeluk bij de cursusbeschrijving dit boek als verplicht neergezet, terwijl we dit helemaal niet hebben behandeld. Ze vonden het sneu voor degene die het wel gekocht hadden, en dus hebben ze besloten om bonusvragen in het tentamen te doen, over dit boek, waar je maar liefst één heel punt extra mee kunt verdienen. Dat vond ik behoorlijk veel en alhoewel ik niet tot de groep behoor die dit boek al gekocht had, besloot ik het toch nog te lenen en te lezen.

Gekregen
Ik heb deze week geen boeken ontvangen.

Gelezen:
Deze week zijn mijn colleges begonnen en ik was ook erg druk met het zoeken naar een appartementje, dat ik niet veel tijd heb gehad om te lezen. Ik heb wel Traveling on one leg uitgelezen van Herta Müller, en Het leven van teksten (ook voor het tentamen). Verder ben ik verder gegaan in Under the dome en ben ik begonnen in Niet voor de winst en Extremely loud and incredibly close.

To read
Ik ben nu dus bezig in 4 boeken.. Ik ga proberen om Niet voor de winst vanavond uit te lezen, aangezien het tentamen morgen al is. Daarna ben ik vrij en ga ik Under the dome en Extremely loud and incredibly close uitlezen. Ook moet ik De drie levens van Tomomi Ishikawa gaan lezen, omdat het review 15 januari online zal komen. Ik heb heel veel zin om in deze te beginnen!

Hebben jullie deze week nog toffe boeken ontdekt?

Advertentie

8 thoughts on “Showcase Sunday!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s