Home » Recensies: Boeken » Review: De wraak van Prada

Review: De wraak van Prada

IMG_3563

Auteur: Lauren Weisberger
Titel: De wraak van Prada (Devil wears Prada deel 2)
Genre: Chicklit
Taal: Nederlands
Jaar: 2013
ISBN: 9789022566534
Aantal bladzijden: 380
Gelezen: 29 – 31 december
♥♥♥

Achterkanttekst:
Acht jaar nadat ze ontslag nam bij Runway en zo ontsnapte aan de greep van Miranda Priestly, lijkt Andrea Sachs haar leven goed op de rails te hebben. Samen met Emily, haar vroegere collega bij Runway en haar nieuwe BFF, heeft ze The Plunge opgezet, de hotste bruidenglossy van het moment. Andrea is stapelverliefd op Max en ze droomt al over trouwen, maar de herinnering aan Miranda Priestly bezorgt haar nog steeds nachtmerries. Andrea weet niet dat al haar inspanningen om een nieuw leven op te bouwen haar recht in de armen drijven van de vrouw die ze uit alle macht probeert te ontvluchten…

Review
In 2006 kwam het boek the devil wears Prada uit. We kennen het allemaal wel. Misschien niet direct van het boek, maar de film met Meryl Streep en Anne Hathaway is ook erg bekend. Ik heb het boek ergens in die tijd gelezen en was er toen helemaal weg van (erbij zeggend dat mijn smaak qua boeken heel erg veranderd is). En toen, poef, kwam er bijna 8 jaar later ineens een tweede deel! The devil returns. De wraak van Prada in het Nederlands.

The devil wears Prada ging over Andrea, die ging werken voor het modeblad Runway onder leiding van de bazige (dit is een heel erg understatement, maar ik weet even geen beter woord) Miranda Priestly. Het boek ging over een jong meisje dat graag artikelen wil schrijven voor The New York Times (correct me if I’m wrong) maar dan aangenomen wordt als slaafje bij een modeblad, terwijl ze zelf niets van mode af weet. Het boek gaat er dan over hoe ze zich hier doorheen probeert te worstelen.

Nu, in de wraak van Prada, werkt Andrea er niet meer, is ze volwassen en heeft ze met hele andere zaken te kampen. Trouwen, schoonmoeders, kinderen.. Het is niet meer het jonge meisje dat we kennen uit het vorige boek. En dat vond ik erg jammer. Het eerste boek was nieuw, interessant en origineel. Ik lees niet heel veel van dit soort boeken, maar ik vond het nu niet echt verrassend wat er allemaal gebeurde. Wat dat betreft leek het 13 uit een dozijn.

Wat ik wel erg leuk vond, en waar ik had gedacht dat het boek meer over zou gaan was Miranda. Uit de titel klinkt het alsof Miranda weer helemaal terug is. En inderdaad, ze is er wel, maar het valt allemaal wel mee. Ik had eigenlijk gehoopt dat Andy/Andrea weer voor haar zou gaan werken, zelfs nu ze volwassen is, en dan een keer tegenover haar op durft te staan. Maar helaas, dat gebeurde niet.
De stukken die we nog kennen uit het vorige boek, over het Boek, de twee assistenten die Miranda hetzelfde noemt, de modellen, die komen allemaal wel terug maar ik vond het te weinig.

Dat wil allemaal niet zeggen dat ik niet heb genoten van het boek. Het is een chicklit, en chicklits zijn nu eenmaal fijn om te lezen en lekker luchtig. Ik ga nu niet zeuren dat het wat meer de diepte in had gemogen, dat had ik ook niet verwacht, maar zoals ik net al zei, ik had wat meer bitchfights met Miranda verwacht..

Ik geef het boek alsnog 3 sterren. Het was niet wat ik had verwacht en dat was jammer, maar het boek was ook niet slecht of saai. Het was luchtig, leest lekker door en zeker een aanrader als je van chicklits houdt. Overigens denk ik dat je het boek ook prima kunt lezen als je het eerste boek niet gelezen hebt. Ikzelf heb het eerste boek niet herlezen, en de laatste keer dat ik het las was zeker al een aantal jaren terug, maar ik heb er geen problemen mee ondervonden.

Advertentie

2 thoughts on “Review: De wraak van Prada

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s