Home » Overige » Hello 2014!

Hello 2014!

Ik beloof jullie dat dit het laatste overzichtje van einde 2013/begin 2014 zal zijn.
Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Een nieuw jaar, tijd voor nieuwe boeken!

2014 wordt het jaar waarin ik ontzettend veel leuke dingen ga doen, waarin ik mijn literatuurwetenschap propedeuse behaal, waarin ik een appartementje in Utrecht vind en op kamers ga, en waarin ik 100 boeken ga lezen. Ik heb alvast wat boeken op mijn to read lijst gezet! Nieuwsgierig? Check it out!

Ik heb mijn goodreads challenge op 100 boeken gezet. Dat is behoorlijk wat, vind ik zelf, maar ik ga het gewoon proberen. Een aantal boeken die ik zeker wil lezen zijn:

Het boek van Sidrac
Weten jullie nog? Dit boek is geschreven in de middeleeuwen en geeft antwoorden op vragen van de koning. Ik vind het heel erg leuk om te zien hoe ze dachten in die tijd en ik kan dan ook niet wachten om dit boek te gaan lezen!

Barthelme – Snow White
Ik heb over dit boek gehoord in college, en sindsdien wil ik hem lezen. Het is het bekende sprookje van sneeuwwitje, maar dan postmodern. Wat wil dat zeggen? Sneeuwwitje is niet het vredelievende meisje dat op de vlucht is voor de evil queen, maar ze is een bitch die haar dwergen onder de duim houdt. Ik ben gek op sprookjes en het lijkt me dan ook heel tof om ineens een omgegooid sprookje te lezen!

A.G. Howard – Splintered
Ik heb dit boek inmiddels al besteld; ik kwam het afgelopen week tegen en ik MOEST het gewoon gaan lezen. Ze hadden het niet in de bibliotheek, dus ik besloot het gewoon te bestellen.
Wat ik net over Snow White zei, geldt ook voor dit boek. Al gaat deze niet over sneeuwwitje, maar over Alice in Wonderland. You didn’t see that one coming, did you? Alice in wonderland is (nogal obvious, ik weet het) mijn favoriete boek en in dit boek is wonderland het tegenovergestelde van wat je zou verwachten. Heerlijk! Ik ben echt aan het wachten tot dit boek binnen komt!

Veronica Roth – Allegiant
Het laatste deel van Divergent. Ik heb hier al zoveel goede verhalen over gehoord, maar het boek is nog niet in het Nederlands verschenen dus ik heb hem nog niet gelezen. Ik kan hem natuurlijk ook gewoon in het Engels lezen, maar aangezien ik de eerste 2 ook in het Nederlands heb gelezen, vind ik het fijner om de derde ook in het Nederlands te lezen. Het duurt nog wel even tot hij uit komt, maar ik wacht geduldig..

Verder wil ik nog wat meer boeken van de repertoirelijst lezen en ook wat meer nieuwe boeken.

Wat willen jullie nog graag lezen in 2014?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s