Home » Overige » To read

To read

Hoi allemaal! Genieten jullie lekker van je vakantie?
Ik heb een verzameling gemaakt van de boeken die ik eigenlijk wil lezen in de vakantie. Het zijn er maar liefst 10, dus dat zijn er best wel veel! Wil je zien welke? Lees dan verder!

IMG_3573 1. Benjamin Constable – De drie levens van Tomomi Ishikawa
Dit is een boek dat we lezen met de leesclub een perfecte dag voor literatuur. Het review zal 15 januari online komen, dus zal ik voor die tijd het boek uit moeten lezen. Bovendien ben ik ook heel erg nieuwsgierig naar dit boek, dus dat is zeker geen straf!

2. Herta Müller – Traveling on One Leg
Dit is een boek dat ik eigenlijk gewoon moet lezen. We gaan dit boek behandelen in college, de eerste week na de vakantie, dus ik wil hem voor die tijd uit hebben.
Dit boek heeft een nobel prijs gewonnen, dus dat voorspelt veel goeds!

3. Jonathan Safran Foer – Extremely Loud and Incredibly Close
Voor school lazen we een ander boek van deze auteur, namelijk Everything is illuminated. Ik moet voor het vak waar we dit boek lazen een essay schrijven, en het leek me interessant om de trauma’s en de traumaverwerking in beide boeken te gaan vergelijken. Daarvoor moet ik natuurlijk wel eerst even het boek uitlezen..

4. Brian Hare & Vanessa Woods – De wijsheid van honden
Ik ben al in dit boek begonnen, en het is echt heel erg interessant. Ik wil dit boek graag uitlezen in de kerstvakantie.

5. George R.R. Marin – Game of thrones
Hoe kan dit boek ontbreken in deze lijst? Hij is ein-de-lijk binnen en ik moet er nu van gaan genieten. Jammer genoeg moet hij de 28e al terug naar de bibliotheek, dus moet ik even heel erg snel gaan lezen!

6. Willem Frederik Hermans – De god denkbaar, denkbaar de god
Zoals ik gisteren al zei in de showcase sunday, is dit het lievelingsboek van een van mijn klasgenoten. Ik werd gelijk enthousiast toen ik over dit boek hoorde, dus heb ik het geleend bij de bibliotheek. Nu heb ik genoeg tijd om hem te lezen!

7. David Levithan – Elke dag
Nee hoor, ik heb niet gewoon alle boeken hierop gezet die ik heb geleend bij de bieb. Okee toch wel. Een young adult, zodat ik niet alleen maar hele dikke, zware boeken lees in deze vakantie.

8. James Joyce – Ulysses
Ik weet nog niet zeker of ik deze ga lezen in de vakantie. Hij is niet heel erg dik, maar ik heb wel gehoord dat hij pittig is. Als ik er de tijd voor heb, ga ik deze wel lezen, maar anders wordt het gewoon na de vakantie!

9. Lauren Weisberger – De wraak van prada
Dit is dan weer een hele makkelijke, dus ik neem aan dat deze wel gaat lukken in de vakantie. Ik kan stiekem echt niet wachten om hierin te beginnen..

10. Stephen King – Gevangen (under the dome)
Dat geldt ook voor deze; ik heb de serie gezien, en die was echt heel erg goed! Aangezien ik alleen maar positieve reacties hoor op boeken van Stephen King, leek het me een goed idee om dit boek ook eens te gaan lezen.

Ik denk stiekem niet dat dit me gaat lukken, maar ik heb ontdekt dat ik vlak na de kerstvakantie nog een aantal weken vrij ben, dus dan heb ik ook weer tijd om te lezen!

Hebben jullie nog een to read lijstje voor de vakantie?

Advertentie

8 thoughts on “To read

 1. Ik las te snel, en dacht dat er ‘De wraak van panda’ stond. Was tijdelijk heel erg geïntrigeerd. Veel plezier met A Game of Thrones! Een van mijn lievelings-boeken-series.

  Ik heb zelf net de Satanic Verses uit. Volgende voor de repertoire lijst wordt een wat kleinere. Hamlet, of T.S. Eliot’s The Waste Lands misschien. Verder nog Travelling on One Leg, en om de High/Low culture balans een beetje in ere te houden ga ik verder met Steven Erikson’s Midnight Tides.

  (En omdat ik volgende week ga beginnen met het editen van mijn NaNoWriMo verhaal zou je kunnen zeggen dat ik die ook ga lezen;) )

  • Oeh de wraak van Panda klinkt nice 😛
   Hoe was de satanic verses? Ik wilde die eigenlijk ook nog lezen! Hamlet klinkt ook als een goed plan!

   Als je nanowrimo verhaal straks helemaal af is, wil ik het wel lezen hoor!

   • Het is absoluut geen slecht boek. Af en toe wordt het wel een beetje vaag, en 574 pagina’s blijft aardig wat. Het heeft veel magisch-realistische elementen, en dat vind ik zelf altijd wel leuk (aangezien het van de over-het-algemeen-gezien-als-literaire-genres het dichts bij fantasy ligt). Er komen af en toe wat Indiaanse woorden langs die moeilijk te volgen zijn, maar er zitten genoeg interessante momenten in het verhaal. Als je tijd over hebt is het misschien wel leuk, maar als ik zo eens naar je lijst kijk zou ik het niet meteen bij de bieb aanvragen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s