Home » Recensies: Boeken » Review: The tempest

Review: The tempest

IMG_3254

Auteur: William Shakespeare
Titel: The tempest
Genre: Literatuur, klassieker
Taal: Engels
Jaar: 1611
ISBN: 0460874551
Aantal bladzijden: 232
Gelezen: 25 oktober
♥♥♥♥

Review:
Ik heb dit boek gelezen voor college, in het tijdperk van de renaissance. Zoals je kunt zien, is het al wel even geleden dat ik dit boek gelezen heb. Ik had toen geen tijd om dit review te schrijven, en ik ben het vervolgens gewoon vergeten. Nu ga ik toch een poging wagen.

Dit was het eerste boek van Shakespeare dat ik helemaal gelezen heb. Natuurlijk ken ik de verhalen van Romeo en Juliet en de andere klassiekers wel, maar ik had ze nog nooit in het geheel gelezen. The tempest is een boek waar ik nog nooit van had gehoord, maar dat is des te leuker.

Het boek gaat over een aantal mensen die op een eiland zijn beland door een storm. Een aantal dingen die hier duidelijk naar voren komen zijn reizen en kolonisatie, huwelijkspolitiek en magie. Het is een komedie maar tegelijkertijd ook een romance.

Het eerste wat ik wil zeggen, was dat het best lastig lezen was. Ik heb het in één dag gelezen, omdat ik het uit wilde hebben voor we het gingen behandelen, maar dit is niet een boek dat je erg snel uit hebt. Het is in het oud-Engels, en als je dat snel wilt lezen, zorgt dat nogal eens voor problemen. Ik vind het zelf fijner om dit rustig te lezen, het verhaal in je op te nemen maar ook om te genieten van de woorden. Want het is prachtig geschreven, als je de tijd hebt om daar naar te kijken.

Het verhaal vind ik ook erg mooi. De magie die er in voorkwam was iets dat ik niet had verwacht. Ik dacht dat het een tragedie was, net als bijvoorbeeld Romeo en Juliet, maar dat was niet het geval. Er zitten juist ook humoristische stukken tussen, en zoals ik al zei, de magie zorgt voor een leuke twist.

Ik denk dat ik, voor nu, er niet veel meer over kan zeggen. Het is een tijd geleden dat ik het las, en ik heb toen niets opgeschreven over wat ik er van vond. Ik weet wel dat ik genoot van de oude taal, ook al was het soms lastig en dat ik het verhaal erg mooi vond. 4 sterren!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s