Home » Recensies: Boeken » Review: Voor ik ga slapen

Review: Voor ik ga slapen

IMG_3467

Auteur: S.J. Watson
Titel: Voor ik ga slapen (Before I go to sleep)
Genre: Thriller
Taal: Nederlands (origineel Engels)
Jaar: 2011
ISBN: 9041417249
Aantal bladzijden: 333
Gelezen: 7 – 8 december
♥♥♥♥♥

Achterkanttekst:
Onze herinneringen bepalen onze identiteit. Maar wat als je geheugen elke nacht opnieuw wordt uitgewist?

Review
De tekst op de achterkant van dit boek is nogal.. vaag. Maar dat komt wel goed overeen met het boek zelf. Het boek gaat over Christine die iedere ochtend wakker wordt zonder herinneringen. Ze wordt wakker naast een man die ze niet kent, in een kamer die ze nog nooit gezien heeft, en ze schrikt wanneer ze haar gezicht in de spiegel ziet. En dat is iedere dag zo. Iedere dag wordt Christine wakker zonder te weten hoe haar leven eruit zien. Zonder herinneringen.
Op aanraden van de dokter houdt ze een dagboek bij. En daardoor komt ze erachter dat Ben, haar man, haar niet alles vertelt..

Dit boek is zó spannend! Ik had er eigenlijk helemaal geen tijd voor, maar besloot het deze week te gaan lezen. Ik ben zaterdagavond voor ik ging slapen begonnen, en zondag avond heb ik het uitgelezen, terwijl ik toch de halve dag gewerkt had. Ik moest het allemaal gewoon weten!
Je wordt zo nieuwsgierig. Je komt erachter dat Ben niet alles vertelt en je wil gewoon per se weten hoe het zit.

Toen ik eerst over dit boek hoorde, moest ik gelijk aan de film 50 first dates denken, waar er met een meisje hetzelfde aan de hand is als met Christine. Die film was echter nogal humoristisch, en ik hoopte dat dit boek dat niet was. Gelukkig kwam dat uit! Het boek is helemaal niet humoristisch, maar juist serieus en spannend. Het is ook niet heel erg tragisch, al vind je het natuurlijk wel heel erg wat er met Christine is gebeurd. Dat maakt het ook zo spannend; je wilt gewoon weten wat er al die jaren geleden is gebeurd en of ze nog beter wordt. Ooit.

Wat ik wel een klein beetje miste was de angst. Ik kan me voorstellen dat iemand in zo’n situatie, die wakker wordt in een bed in een kamer die je niet herkent, naast een wildvreemde man, je in paniek raakt. Angst. Dat was hier niet echt het geval, al had ik dat wel verwacht.

Ik weet niet of ik dit goed of slecht vond; maar ik had me Christine veel jonger ingeschat. Ik dacht dat ze rond de dertig zou zijn, maar ze is een stuk ouder. In haar gedachten en bewoordingen leek ze me jonger, maar misschien is dit ook wel de bedoeling geweest, aangezien Christine zich ook jonger voelt.

Ik geef dit boek 5 sterren. Het is een onderwerp waarin ik erg in geïnteresseerd ben en het deed ook echt iets met me om dit te lezen. Verder raak je zo erg betrokken in het verhaal, en moet het gewoon gelijk uit.
Ik kan dit boek echt iedereen aanraden!

Advertentie

2 thoughts on “Review: Voor ik ga slapen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s