Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_3475Hoera, we hebben een afbeelding! Goed, in de wekelijkse showcase sunday laat ik jullie zien welke boeken ik de afgelopen week gekocht, geleend en gekregen heb. Ik ga er nu ook aan toevoegen welke boeken ik de afgelopen week gelezen heb, en welke ik wil lezen voor de komende week.

Gekocht
None! Ik heb even gekeken hoeveel boeken ik dit jaar gekocht heb (hier komt nog een stukje over) en om eerlijk te zijn: Ik schrok hier van. Ik wist dat ik een bookaholic was, maar dat het zo erg was.. Voor mij komen er dus dit jaar geen gekochte boeken meer bij! (Maar het is natuurlijk nog wel kerst, dus ik kan niet garanderen dat mijn boekenkast niet ook nog een klein beetje wordt uitgebreid…)

Geleend
IMG_3474 Deze heb ik eigenlijk vorige week al geleend, maar omdat ik toen geen showcase sunday heb gedaan, maar een overzichtje van de hele maand november, besluit ik hem hier nog even te noemen.
Game of thrones staat al wekenlang op mijn verlanglijst. Ik heb hem gereserveerd in de zomervakantie bij de bibliotheek, omdat ik toen zeeën van tijd had. Nu heb ik hem eindelijk binnen, maar ik ben bang dat dit hem niet gaat worden. 700 pagina’s ertussen proppen, hmm difficult! Maar ik ga het gewoon proberen!

IMG_3503Gekregen
Niet zozeer gekregen, maar gewonnen! Dankzij http://boekboetiek.blogspot.nl/ en uitgeverij Atlas contact, won ik dit boek! Klaas van Nico Dijkshoorn bestaat uit allemaal korte tekstjes over, je raadt het al, Klaas! Maar wie Klaas nu eigenlijk is, daar moeten we nog achter zien te komen..

In ieder geval: Erg leuk dus! Ik dank boekboetiek en uitgeverij Atlas Contact, ik ben hier echt heel erg blij mee! 🙂

Dat waren de boeken voor deze week. Maar zoals ik in het intro al liet weten, zal ik ook de boeken noemen die ik deze week gelezen heb, en een blik werpen op de boeken die nu op mijn nachtkastje liggen voor de volgende week!

Gelezen
IMG_3504 Dit zijn de boeken die ik heb gelezen. De Geluksvogel is een roman van Ilja Gort. Het review hebben jullie al kunnen lezen. Dit was een erg leuke roman om te lezen!
Verder heb ik de dichtbundel waar we wonen gelezen deze week, en ook gerecenseerd.

Ten slotte nog twee boeken voor college; De eerste is Saturday van Ian McEwan. Ik had deze eigenlijk twee weken geleden al uit moeten hebben, maar door een tijd tekort is dit me niet gelukt. Nu heb ik hem eindelijk uit, en ik heb hem 2 sterren gegeven. Het merendeel van dit verhaal vond ik erg saai, maar ik zal hier nog uitgebreider op terugkomen in een recensie.
Dan nog One, no one & one hundred thousand. Ik heb deze echt net uit, en ik schrijf liever geen recensies gelijk nadat ik een boek uit heb, omdat ik het altijd eerst even wil laten bezinken. Ik heb voor nu het boek 3 sterren gegeven. Het was niet saai, ook al gebeurde er weinig in. Het is eigenlijk ook niet echt een verhaal, maar meer de gedachten van een persoon. Die gedachten zetten me heel erg aan het denken. Sommige dingen die hij zei, klonken me erg logisch in de oren, en ik moet nog even bedenken wat ik daarvan vind. Komende week gaan we het boek behandelen in college, misschien dat mijn beeld daar iets helderder van wordt..

IMG_3505To Read
De week na volgende week gaan we Roland Barthes behandelen. Het is een autobiografie en ik weet nog niet wat ik daarvan moet vinden. Ik hoop dat het een interessant boek blijkt te zijn. In ieder geval ga ik deze lezen voor college.
Dan heb ik nog de gestolen kinderen van Koelemeijer op mijn nachtkastje liggen. We lezen deze voor de leesclub een perfecte dag voor literatuur en het review zal 15 december online komen.
Ten slotte wil ik nu eindelijk gaan beginnen ik voor ik ga slapen van S.J. Watson. Ik ben hier echt zó nieuwsgierig naar! Ik heb veel goede verhalen erover gehoord, en het lijkt me ook echt een goed boek!

Hebben jullie nog leuke boeken gekocht/geleend/gekregen deze week, of andere toffe boeken die je wilt delen? Laat het weten in de comments 🙂

Advertentie

3 thoughts on “Showcase Sunday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s