Home » Showcases » Overzicht november

Overzicht november

IMG_2503 In het begin van deze maand plaatste ik een lijstje met de boeken die ik wilde gaan lezen deze maand. Nu november alweer aan een einde komt, ga ik eens kijken welke boeken ik had moeten lezen en welke ik ook daadwerkelijk gelezen heb. Ook maak ik een lijstje van de boeken die ik afgelopen maand gekocht en gekregen heb, en welke boeken ik heb ontdekt voor december.

Wat heb ik gekocht?
Te veel, dat is duidelijk.. Ik heb deze maand bijna 100 euro uitgegeven aan boeken (wel inclusief studieboeken) en ik schaam me een klein beetje. Volgende maand beloof ik dat het iets minder wordt! 
IMG_3480
Dit zijn de boeken die ik voor college heb aangeschaft. Het zijn er 6, waarvan ik er nu twee gelezen heb en nog een andere gelezen had moeten hebben. Ik heb Everything is illuminated gelezen van Jonathan Safran Foer (het review komt nog) en ik heb een deel gelezen van Rousseau – Reveries of the solitary walker. Wat een verschrikkelijk boek is dat zeg! onze docente is er helemaal weg van, maar ik geloof dat zo’n beetje 100% van de mensen die dit boek moesten lezen, er anders over dachten.. Ik ga hier nog wel een los blogje over schrijven.

Verder had ik eigenlijk Saturday al moeten lezen, maar daar ben ik nog niet aan toe gekomen. Die houden we voor december. De andere boeken hebben we nog niet behandeld.

IMG_3482
Dit zijn de boeken die ik voor mezelf gekocht heb. De meeste zijn tweedehands, alleen het dikke boek met verzamelde werken van Franz Kafka heb ik nieuw gekocht op de boekenbeurs in Antwerpen.
Het zijn op zich niet erg veel boeken (maar als je het naast die andere stapel legt, zijn het er misschien toch wel een beetje veel..)
Toch zijn het geen miskopen, ik ben echt heel blij met ieder boek. Hoewel deze niet officieel voor school zijn, we gebruiken ze (nog) niet in de lessen (ik weet bijvoorbeeld dat ik madame Bovary in blok 4 moet lezen), kan ik ze allemaal gebruiken voor de repertoirelijst waar ik ook mee bezig ben. Het enige boek waarbij dat niet het geval is, is de onderste, het boek van Sidrac, waar ik in de Showcase Sunday al wat over vertelde. Dit boek sluit wel heel goed aan bij mijn studie, dus dat is verder ook geen probleem.
Als ik zou moeten zeggen met welk boek ik het meest happy ben, dan is dat met de bovenste, de lof der zotheid van Erasmus. Ik wil dit boek al zo lang hebben, en nu is het eindelijk in mijn bezit!

IMG_3472Dan heb ik hier nog een stapeltje boeken die ik ontvangen heb. Ik ben momenteel bezig in de geluksvogel, waarvan het review uiterlijk 6 december online komt. Van zeven minuten na middernacht hebben jullie het review al kunnen lezen. De gestolen kinderen komt online op 15 december.

Gelezen
Dan kijk ik even naar wat ik gelezen had moeten hebben deze maand. Ik heb in het begin van de maand een overzichtje geplaatst welke boeken ik wilde lezen, en dat waren er maar liefst 9! Eens zien hoe ver ik ben gekomen!

Voor college moest ik 4 boeken lezen. Eigenlijk 5, want ook The picture of Dorian Gray gingen we behandelen, maar deze had ik in de zomervakantie al gelezen, en dus vond ik dat ik dat niet meer hoefde te doen.
Verder heb ik het eigenlijk net al gezegd. Saturday heb ik nog niet gelezen, en Reveries of the solitary walker voor de helft. Wat ik wel gelezen heb is Northanger Abbey van Jane Austen en Everything is Illuminated  van Jonathan Safran Foer.

Verder moest ik 7 minuten na middernacht en wat alleen de roman kan zeggen (klik) lezen voor de boekenclub ‘een perfecte dag voor literatuur’ en dit heb ik dan ook gedaan.

Ik had ook nog 3 boeken genoemd die ik voor mezelf graag wilde lezen. Ik wil niet alleen boeken lezen die me min of meer verplicht worden (al is dat met de boekenclub natuurlijk ook niet echt het geval), maar ik heb er deze weken geen tijd voor gehad, helaas.
How to be orange heb ik niet gelezen en ook voor kingdom for sale had ik geen tijd meer.
Met game of thrones was het was lastiger; ik heb deze in de zomervakantie al gereserveerd in de bibliotheek en hij was pas deze week beschikbaar. Dit vind ik wel erg jammer, aangezien ik toen zeeën van tijd had, en ik nu niet zeker weet wanneer ik aan deze 700 pagina’s kan beginnen..

Ik heb overigens wel het boek van Sybren Polet, de man die een hoofd groter was (klik), uitgelezen in November. Dat maakt van de 9 boeken die ik gelezen wilde hebben, er 5 plus nog eentje extra. 6 boeken dus. Overigens is dat best wel veel.

December
Voor de maand december wil ik de volgende boeken lezen:
1. S.J. Watson – Voor ik ga slapen
2. Game of thrones (misschien in de kerstvakantie?)
3. How to be orange

Voor college ga ik lezen:
4. Ian McEwan – Saturday
Het lijkt me wel belangrijk dat ik deze nu wel echt ga lezen, en snel ook..
5. Pirandello – One, no one and one hundred thousand
6. Barthes by Roland Barthes

Dit zijn iets minder boeken voor school, doordat de kerstvakantie er natuurlijk tussen zit. Ik moet er dan in de kerstvakantie zelf ook nog wel een aantal lezen voor college in januari, maar ik bekijk dan wel wat precies.

Verder, voor de leesclub komen er nog aan:
7. Koelemeijer – De gestolen kinderen
8. Möhlmann – Waar we wonen

Een boek minder dan ik in november moest lezen, al is Game of thrones natuurlijk erg dik, dus die telt mee voor twee! Ik hoop dat ik in december iets meer tijd ga hebben om te lezen!

Advertentie

6 thoughts on “Overzicht november

 1. Yay, A Song of Ice and Fire. Ik heb die serie een keer of drie gelezen. Als iets niet duidelijk is, ik ben een tijd lang erg actief geweest op een board over de serie, en ik denk dat ik alle conspiracy theories/voorspellingen/mythes wel ken ondertussen. Hoop dat je het wat vindt!

 2. Leuke boeken die je gekocht hebt! Ik ben ook naar de boekenbeurs in Antwerpen geweest vorige maand, ik maak er nog een post over 🙂
  Alvast véél succes met Anna Karenina 😉 Heb het zelf een aantal jaren terug gelezen, en hoewel ik het in het algemeen een héél goed boek vind, is het bij sommige stukken soms wel worstelen (ik waarschuw je nu al voor het snippen-stuk…)
  Madame Bovary is één van mijn favoriete (Franse) boeken, ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden!
  Haha, ik begrijp je Rousseau-frustraties helemaal, vorig jaar moesten wij La Nouvelle Héloïse lezen en dat vonden de meesten onder ons ook écht niet goed.
  Ik ben ook nog van plan om The Picture of Dorian Gray te lezen – so much to read, so little time! -, wat vond jij ervan?

  • Dankje! 🙂 Haha ik ben nu al nieuwsgierig naar Madame Bovary, ik kan echt niet wachten om die te gaan lezen, maar ik heb nu gewoon de tijd niet..
   Anna Karenina weet ik zelf nog niet zo goed. Ik weet eerlijk gezegd niet echt waar het over gaat, maar het is zo’n klassieker dat ik vond dat hij niet in mijn kast mocht ontbreken! 🙂
   Rousseau was echt een van de (echt heel) weinige boeken die ik wel naar de andere kant van de kamer wilde smijten, vreselijk!
   Dorian Gray is echt ontzettend tof! Hoe kunst en het leven hierin vermengd worden, echt helemaal goed! (sorry, ik heb vanmiddag een heel tentamen hierover gemaakt, dus ik kon het niet laten dit te zeggen :P) Het verhaal zelf vind ik ook gewoon heel spannend en het is leuk om te lezen. Het einde is nogal onverwacht (nouja, het semi einde.. lees het en je weet wat ik bedoel ;)) maar ik kan hem je zeker aanraden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s