Home » Schrijven » Peptalk!

Peptalk!

NaNoWriMoWoop woop, het is alweer de 18e! Wordcount voor vandaag is 30.000 woorden. En weet je wat dat betekent? Je bent op 3/5! Je bent al lang over de helft en je hoeft niet zo veel meer! Ben je helemaal bij, dan ben ik enorm trots op je. Ben je niet bij, dan ook ben ik trots op je. Als je nog steeds aan het schrijven bent, dan komt alles goed. Je hebt nog genoeg dagen om alles prima bij te werken. Het komt helemaal goed, en je novel zal ontzettend blij zijn als hij/zij eindelijk af is.

Vinden jullie het niet ontzettend leuk? Plots bedenken, personages introduceren, stiekem al een beetje gaan bedenken hoe het verhaal zal aflopen? Het is allemaal JOUW keuze, het is JOUW wereld en het is JOUW verhaal. Je kunt alles doen wat je wilt. Mag je dat ene personage niet? Laat hem van een berg af vallen, vind je twee personages juist ontzettend schattig samen, zet ze dan op een bootje in Venetië.. Alles kan, alles mag, want het is jouw verhaal. En jij mag er trots op zijn.

Schrijf een verhaal dat je zelf zou willen lezen. Schrijf pijnlijke stukken met pijn in je borst, schrijf vrolijke stukken met een lach op je gezicht. En lach sowieso veel, want een boek schrijven is leuk! En heb je al bedacht als het eindelijk zo ver is, als het eindelijk de dertigste is? Als jij dan de hand legt aan het allerlaatste woord. Woord nummer 50.000, of misschien wel nummer 50.156 voor de die-hards. Dan ben je officieel klaar. En dan kun je jezelf een winnaar noemen, en ben je officieel een schrijver of schrijfster. Hoe cool is dat?

Voor mij zijn jullie allemaal al winnaars. Verliezers zijn er niet bij, want ik ben trots op iedereen die al goed op weg is door überhaubt mee te doen. De knoop doorhakken is soms lastig. Heb ik wel tijd, heb ik wel zin, ben ik wel goed genoeg.. maar die knoop hebben jullie allemaal doorgehakt en jullie zijn gewoon verder gegaan. En daarom ben ik trots op jullie!

Advertentie

One thought on “Peptalk!

  1. Het is echt ontzettend fijn om te zien dat iedereen (van Literatuurwetenschap) die serieus begonnen is ook bezig blijft. Bijna iedereen zit nu op de helft, en de woorden blijven maar komen. Het is stiekem een van mijn grootste drijfveren. Kan niet garanderen dat ik al zo ver zou zijn als jullie allemaal niet om me heen ook bezig zouden zijn!
    (Sterker nog, ik weet best wel zeker dat ik mezelf heel wat meer “vrije dagen” zou hebben gegeven in dat geval.)
    Dus, blijf schrijven! Dan zorg ik dat ik dat ook doe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s