Home » Showcases » Showcase Sunday!

Showcase Sunday!

Hoi allemaal! Het is tijd voor een nieuwe showcase, want het is weer zondag! Ik bedenk me net dat ik misschien even een afbeelding moet maken, want het is zo een beetje kaal als je niet verder klikt, maar daar zal ik later wel aan beginnen. Ik heb deze week twee boeken gekocht, één geleend en één gekregen. Lees verder als je nieuwsgierig bent welke!

Gekocht
Ik zie jullie als denken bij deze foto. Maar nee, ik ben niet naar het boekenfestijn in Zwolle geweest, snif snif.. Het was voor mij te ver weg, dus ik wacht gewoon tot het boekenfestijn mijn kant op komt!

Ik heb wel iets anders leuk ontdekt. Bij de Polare in Utrecht is geen kast met tweedehands boeken, geen twee kasten, maar gewoon een hele verdieping! Ik stond daar bijna te kwijlen maar ik heb me uiteindelijk weten in te houden en maar twee boeken gekocht. Komende week

IMG_3462

gaan we waarschijnlijk weer terug, dus misschien dat de showcase van volgende week wel heel erg goed gevuld gaat zijn…

Het eerste boek dat ik kocht is Anna Karenina van Leo Tolstoy. Het is eigenlijk een schande dat ik dit boek nog niet had, want het is echt een klassieker. Ik baal een klein beetje, want ik zit op veel blogs hetzelfde boek tevoorschijn komen, dat op boekenfestijn €1,95 was of iets dergelijks, terwijl ik er €5,- voor heb neergeteld. Ook niet veel natuurlijk, maar toch..

Dan het tweede boek; hier ben ik echt ontzettend blij mee! Het is Het boek van Sidrac en ik denk dat niet veel het boek kennen, dus ik zal even zeggen wat het voor boek is. Dit boek werd genoemd in een van onze colleges over middeleeuwse literatuur. Sidrac gaf antwoorden op vragen van de koning, vragen zoals ‘Waar komen tweelingen vandaan?’ en dat soort dingen. In dit boek geeft hij antwoord op een deel van de vragen en dat vind ik erg leuk om te lezen. Het is interessant om te zien hoe de middeleeuwers over bepaalde zaken dachten. Ik ben echt heel nieuwsgierig naar dit boek!

Geleend
IMG_3467Dit boek heeft een hele indrukwekkende kaft. Ik heb ook een kaft gezien met een oog dat open en dichtging als je het boek bewoog. Erg cool. Er staat hier geen titel of schrijver, maar ik denk dat veel van jullie wel weten welk boek dit is. Het is Voor ik ga slapen van S.J. Watson. Ik heb deze geleend bij de bibliotheek omdat het me een erg mooi boek lijkt. Ik geloof dat mijn zus hem in het Engels heeft, maar ik heb wel weer eens zin om weer iets in het Nederlands te lezen, dus vandaar.
Het boek gaat over Christine, wiens geheugen erg beschadigd is door een ongeluk. Iedere nacht wist haar geheugen haar herinneringen en iedere ochtend weet ze niets meer. Ze is volledig afhankelijk van haar man Ben, maar ze komt er achter dat hij haar niet altijd de waarheid vertelt..
Ik moest bij dit boek gelijk denken aan de film 50 first dates, wat een romantische komedie is. Het gaat over hetzelfde onderwerp. Ik denk en hoop dat dit boek niet zo humoristisch is als deze film, het is een serieus iets dat daadwerkelijk iemand kan gebeuren en dit lijkt me een goed boek.

Gekregen
IMG_3466Ik kreeg dit boek van Not just any book om te reviewen. Bedankt!
Het is het boek Geluksvogel van Ilja Gort. Ik weet zeker dat ik die naam eerder heb gehoord, al kan ik er even niet op komen waar.
Het boek is een remake van Het merlot mysterie, een titel die me eigenlijk meer aanspreekt dan deze titel. Wel vind ik overigens de kaft erg mooi, wat de reden is dat ik eerder geïnteresseerd was in dit boek. Op de achterkant staat het volgende:
Harold Wechter is een Nederlandse reclameman die een wijnchateau in Franrkijk heeft gekocht. Hij komt in contact met Régis, een door en door Franse wijnboer wiens zaken niet al te best gaan. Harold adviseert Régis een ‘Camping à la ferme’ te beginnen. Hiermee ontketent hij een onstuitbare reeks voorvallen die op de camping op het zinderende Zuid-Franse platteland tot bizarre situaties leidt. Een advocatenkantoor wordt met kettingzagen het bos ingestuurd, Hollandse naaktlopers biodansen in het maanlicht, een belastinginspecteur krijgt te maken met een verrassende vorm van biologische oorlogsvoering en een druivenfluisteraar zoekt de mysterieuze wijngaard met merlotdruiven van verwoestend lekkere kwaliteit.
Ik zal eerlijk zijn, als ik een boek vind dat zich afspeelt in het zuiden van Frankrijk ben ik meestal al enthousiast. Ik ben één keer in Provence geweest en daar zo verliefd geworden op het gebied, dat ik het erg leuk vind om erover te lezen. Dit lijkt me een humoristisch, leuk boek. Ik werd al gewaarschuwd dat dit absoluut geen literatuur is, maar ach, dat is ook wel eens leuk, niet dan?
Op bol.com zag ik dat het boek gemiddeld al 5 sterren heeft, dus dat belooft zeker wat!
Het review van dit boek komt uiterlijk 6 december online

Advertentie

5 thoughts on “Showcase Sunday!

  1. En toch vind ik het dan toevallig dat we hetzelfde boek hebben gekocht :D. Heerlijk zo’n verdieping met tweedehands boeken ik ga die winkel onthouden en er zelf binnenkort een kijkje nemen denk ik!

  2. Alle polare winkels hebben wel een verdieping met tweedehans boeken 😉 want de polare is een normale boekwinkel + de slegte bijelkaar en de slegte verkocht alleen maar tweedehans 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s