Home » Schrijven » Op naar de 10.000!

Op naar de 10.000!

NaNoWriMoHoewel ik nu vierkante ogen begin te krijgen en er strepen over mijn beeldschermen lopen, kan ik het toch niet laten nog even een status update te typen! Nanowrimo is fantastisch! Het klinkt misschien wat te enthousiast, maar echt waar, ik vind het zo leuk om te doen!

Herken je dat gevoel, wanneer je een boek leest, dat je perse wilt weten hoe het verder gaat met de personages? Nu, dat heb ik niet ook. En het beste gedeelte: Ik kan het zelf bepalen! Geen haat aan de schrijver omdat een van mijn favoriete karakters dood zou gaan. (Zoals het er nu voor staat, denk ik niet dat er sowieso iemand dood zal gaan. Eh oh, spoiler alert!)

Anyway, ik ga zometeen nog wat schrijven, gewoon omdat het kan, maar ik zit momenteel op de 8001 woorden. Pretty cool, huh? Ik moet er voor vandaag nog zo’n 200, maar ik ga proberen er misschien nog wel 1000 te schrijven, en als ik dan morgen nog goed genoeg mijn best doe, zitten we op de 20%! Hallelujah!

Had ik al gezegd dat het zo leuk is? Ik zal jullie vertellen waarom; Ten eerste, mijn enthousiasme werd vanmorgen nog eens opgewekt. Ik had een tentamen (nee, verbetering: twee tentamens) over de literatuurgeschiedenis. Een over de middeleeuwen en een over de renaissance. Ik was best zenuwachtig, en de rest van mijn klasgenoten ook, maar het leuke was dat we met een aantal mensen bij elkaar stonden die ook allemaal nanowrimo aan het doen zijn! En het duurde ongeveer 5 minuten voordat het gesprek van angstige tentamenvragen, naar interessante plots en personages ging. Wauw. Dat noem ik motivatie! Ik zie het aantal woorden bij mijn writing buddies stijgen en dat is heel erg tof om te zien!
Ten tweede: Ik leer er zo veel van. Ik vertelde eerder al dat het over dromen gaat, maar af en toe moet ik er dingen voor opzoeken. Ik leer zo ontzettend veel dingen! Ik heb wat dingen opgezocht over Lucid Dreams, een onderwerp dat mij erg interesseert en wat dus ook zeker verwerkt gaat worden in het boek, en ik ontdek allemaal nieuwe dingen waardoor ik zelf inderdaad ga proberen een lucid dream op te roepen. Ik typ het in het Engels omdat ik het woord ‘droom’ bijna al niet meer kan zien..
(voor wie niet weet wat een lucid dream is: Het is een droom die je zelf kunt besturen, dus je bent zegmaar bij bewustzijn in je dromen. Hoe cool is dat?!)

En ook.. we hebben het in college gehad over intertekstualiteiten. Allerlei verbanden in een tekst die leiden naar andere teksten. Ik heb echt plezier in het toevoegen van deze verbanden (al zitten er in een tekst heel vaak verborgen verbanden die de auteur niet eens heeft gezien). Zo heb ik al verwezen naar The Canterbury Tales, Tirza, Sigmund Freud en natuurlijk: Alice in wonderland (hoe kan het ook anders..)

Goed people, ik ga weer verder met schrijven!

Advertentie

3 thoughts on “Op naar de 10.000!

 1. Lucid dreams zijn tof. Story time.
  Ergens aan het eind van de middelbare school kwam ik het voor het eerst tegen, en toen ik ging rondvragen bleek het best wel vaak voor te komen. Ik kon me echter niet herinneren dat ik er ooit een gehad had. Toen ging ik erover nadenken, en realiseerde ik me dat ik überhaupt bijna nooit een droom kon onthouden (Klinkt dat bekend? Was ik nu maar hoogbegaafd).
  Heb nog wat meer research gedaan, en ook al die trucjes geleerd waardoor je door zou moeten krijgen dat je aan het dromen bent. Geen idee of het werkte, want ik kon m’n dromen niet herinneren. Nog wat meer research later bleek dat je ook daar iets tegen kan doen, en ik heb een tijdje geprobeerd een dream diary bij te houden. Ik moet toegeven dat het werkte, alleen de dromen die ik me nu kon herinneren waren compleet bizar. Echt, tijdreizigers, paard-en-wagens maar dan met een gigantische sofa in plaats van een wagen, van alles.
  Alleen dus geen lucid dreams. Ik had aangeleerd om naar m’n vingertoppen de kijken (blijkbaar heb je in je dromen geen vingerafdrukken) en bewust teksten te lezen in het dagelijks leven, maar droom-ik keek nooit naar z’n vingers en kwam vreemd genoeg nooit teksten tegen om te lezen.
  Na een tijdje was de glas er wel een beetje vanaf, en toen heb ik het maar opgegeven.

  Ik heb dus nog steeds geen herinneringen aan een lucid dream, als ik die ooit gehad heb, maar on the plus side, af en toe kan ik me nu wel verwonderen over de krankzinnige sprongen die mijn brein maakt tijdens REM slaap, als ik weer eens een droom herinner.

  Vanavond maar weer eens kijken of ik kan focussen op het onthouden.

  (Ik verwacht nu overigens wel een post over je resultaten, als het jou beter afgaat dan mij 😉 )

  • Dat noem ik een lange reactie! Ik vind het ook super interessant, maar tot nu toe ben ik nog niet echt verder gekomen dan alleen beseffen dat ik aan het dromen was, en dat ik vervolgens wakker wilde worden, wat niet lukte. Dat was behoorlijk eng..
   Mijn dromen slaan vaak ook nergens op hoor.. ik heb wel eens gedroomd dat ik van een vriendin een stapel rauwe biefstukken kreeg. Wat ik er mee moest, geen idee..
   Bij lucide dromen naar je handen kijken is een goede tip, of inderdaad proberen iets te lezen. Naar klokken kijken of naar je spiegelbeeld werkt blijkbaar ook goed. Je kunt ook uit het raam springen als dat lukt, maar als blijkt dat je gewoon aan het slaapwandelen bent, dan is dat misschien niet zo’n goed plan 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s