Home » Schrijven » Nanowrimo: Update!

Nanowrimo: Update!

NaNoWriMo
Hoi allemaal! Zijn we al druk aan het schrijven? Nanowrimo is in volle gang op deze vierde dag, en er zijn alle leuke peptalks online te vinden (Denk aan Lemony Snicket, James Patterson, Rainbow Rowell..)

Ik ben hier geen reclame aan het maken hoor, al vind ik stiekem wel dat iedereen gewoon lekker mee moet doen! Nee, ik wilde jullie mijn vorderingen delen.

Ik zit momenteel op 10 hoofdstukken en 4642 woorden. Ik loop ongeveer 300 woorden achter, maar dat haal ik vanavond wel in. Ik heb ontdekt dat ik dit echt super leuk vind om te doen, en dat ik ook erg nieuwsgierig ben naar hoe het met mijn writing buddies gaat. Ik heb het deze week wel een beetje druk, met drie tentamens en een verslag, maar ik probeer het schrijven er gewoon tussendoor te doen. En we hebben nog 27 dagen, dus genoeg tijd om het in te halen wat we niet redden!

Over mijn boek ga ik niet al te veel verklappen, maar ik wil jullie wel kort vertellen waar het over gaat. De hoofdpersoon Matthias is erg geïnteresseerd in dromen. Hij is hoogbegaafd en heeft nog nooit een droom gehad die hij kon onthouden. Dat irriteert hem, en hij wil weten hoe het komt. Elisa, zijn beste vriendin, helpt hem hierbij. Samen gaan ze achter het geheim van de lege dromen aan, zonder te weten waar ze nu eigenlijk naar op zoek zijn. Hun zoektocht gaat ver, erg ver, en ze ontdekken dingen die ze eigenlijk helemaal niet hadden mogen ontdekken..

Misschien zou dit overigens een goede achterkanttekst zijn?

Naamloos Ik ben begonnen aan de kaft, al is hij nog lang niet af. Ik denk ook dat ik de titel ga veranderen in: Het geheim van de lege dromen, maar ik ben nog een beetje aan het kijken. Sowieso wil ik nog een mooie zinspreuk of quote op de kaft hebben, en weet ik niet zeker of ik uberhaubt deze foto wil gebruiken, maar het is een begin en ik ben er blij mee!

Hoe gaat het bij jullie?

Advertentie

8 thoughts on “Nanowrimo: Update!

 1. Wauw, super!
  Die flaptekst kan heel goed en persoonlijk vind ik ‘De lege droom’ mooier dan ‘Het geheim van de lege dromen’. Je zei een keer dat je het als een ‘volwassen roman’ wil doen overkomen en ik heb het idee dat je dat met je huidige titel al krijgt 😉
  Wordt het trouwens een psychologisch verhaal? (a) Ben ik zelf erg fan van namelijk.
  En de voorkant vind ik ook al goed! 😛
  Oh trouwens, misschien moet je de flaptekst toch wat mysterieuzer houden ^^
  Succes!
  xx

  • Dankje voor je tips! 🙂 Ik probeer er literatuur van te maken en ik denk inderdaad dat het wel wat psychologisch wordt.. Mysterieuze flapteksten zijn inderdaad altijd wel goed, daar ga ik nog wel eens even naar kijken. Het was ook nog maar een eerste ingeving, dus ik denk dat dat nog wel komt 😉 Maar in ieder geval bedankt! 🙂

 2. Even, als antwoord wat je writing buddy nu aan het doen is. Ik heb er nu.. wat was het 5099 woorden of zo en het gaat onderhand eigenlijk al helemaal nergens meer over. :’)
  Maar het is wel voor het eerst dat ik zo veel heb geschreven dat na elkaar komt in plaats van losse scenes die in mijn hoofd omhoog komen. En ik moet voor vandaag ook weer 1700 woorden dus ik ben benieuwd of dat gaat lukken met alle tentamens. :’D
  En ik vind de huidige titel ook leuker. Het is sowieso iets korter en bondiger. Die van mij ga ik misschien ook nog aanpassen. D;

 3. ik vind ‘de lege droom’ ook beter klinken. ben echt benieuwd naar jouw boek!
  bij mij gaat het wel goed. de eerste dag kon ik er niet echt in komen, maar sinds zaterdag is het best vlot gegaan. zit nu op 7032 woorden. ik vind het ook super leuk om te doen (: al denk ik niet dat wat ik tot nu toe geschreven heb bijzonder goed is, haha.

  • Goed, dan houden we het daarop! Haha ik ben stiekem ook benieuwd hoe het afloopt 😉
   Wauw, dat zijn echt heel veel woorden! Het is inderdaad tof om te doen. Ik weet zeker dat als je straks alles gaat editen het een geweldig boek blijkt te zijn 😉 Ik ben benieuwd!

 4. Nog een comment over dat de korte versie van de titel beter klinkt.
  Vind het tof dat je al gewoon een (voorlopige) cover heb. Het enige wat ik heb is een schets op een klein papiertje. Iemand op het internet heeft wel aangeboden op iets voor me in elkaar te zetten, maar ja, of ik daar iets van ga zien…
  Ik zit nu op 8.000 woorden, ongeveer, ergens midden in hoofdstuk twee. Denk ik. Misschien ook wel het begin van hoofdstuk drie, maar dat zie ik in December wel. Vind het tof om te zien dat bijna iedereen op m’n buddy-list bezig blijft, helpt wel met de motivatie =D

  • Haha dankje, ja ik kwam deze foto tegen, die ik afgelopen winter had gemaakt en ik vond hem wel geschikt, maar of het echt de originele kaft blijft weet ik niet hoor 😛 Klinkt wel vet, je kan het in ieder geval proberen!
   Wow, jij bent ook echt al ver! Inderdaad leuk om te zien dat iedereen zo goed bezig is 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s