Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

Eergisteren heb ik de boeken besproken die ik in November wil gaan lezen, ik heb ze alleen maar genoemd, maar de boeken die deze week binnen gekomen zijn, zal ik bespreken in deze showcase sunday!

Bought
IMG_3392
Ik heb besloten te stoppen met mijn koop verbod. Ik word er niet echt blij van, en ik denk dat ik mijn lesje wel geleerd heb. Minder kopen. Toch heb ik het bijna 2 maanden goed volgehouden.
Dit boek overigens is een boek dat ik nodig heb voor college. Het heet Saturday en is geschreven door Ian McEwan. Van deze schrijver heb ik nog niks gelezen, en dus weet ik ook niet wat ik kan verwachten.
Op Goodreads vind ik de volgende samenvatting (het is namelijk een gebonden kaft, dus de achterkanttekst overtypen gaat een beetje moeilijk..
Op 15 februari 2003 wordt neurochirurg Henry Perowne wakker en ziet uit zijn slaapkamerraam een vliegtuig met brandende motor boven de stad. Angstgevoelens komen bij hem op: nadert een nieuwe terreuraanval die volgens de regeringsleiders, sinds 11 september 2001, onvermijdelijk is? De angst krijgt aan het einde van de dag een andere invulling als het kwaad zich zijn huis binnendringt.
Klinkt interessant, toch? Ik ben in ieder geval benieuwd.

Borrowed
Er zijn twee boeken die ik heb geleend bij de bibliotheek, maar dit zijn informatieve boeken over de gedichten van Nijhoff, en ik denk niet dat dit jullie interesseert. Bovendien ben ik ook niet van plan deze boeken helemaal te gaan lezen, ik heb ze alleen nodig voor een verslag. Vandaar dat ik ze hier niet zal noemen.

Overig
IMG_3391Deze boeken heb ik gekregen vanwege de leesclub een perfecte dag voor literatuur. Het eerste boek, De gestolen kinderen is geschreven door (nu komt het..) Gerardo Soto y Koelemeijer. Een naam die niet meteen een belletje doet rinkelen. Ik ken deze auteur niet, maar des te interessanter is het dan om een boek er van te lezen, dan heb ik gelijk een objectiever beeld. Goed, het boek. De achterkant van het boek vermeld:
Miguels rustige leven in een klein dorpje niet ver van Salamanea verandert in één klap als hij op een dag een brief ontvangt van zijn tante. Zij draagt een geheim met zich mee dat te groot is om mee haar graf in te nemen: Miguel is geadopteerd. Miguels ouders hebben hier nooit ook maar met een woord over gesproken. Samen met zijn vriend Alvaro, archeoloog en amateurhistoricus, probeert Miguel zijn geschiedenis te reconstrueren. Alvaro krijgt het vermoeden dat Miguel een van de ‘gestolen kinderen’ is. Langzaam ontdekt Miguel hoe een groot netwerk van Franco aanhangers decenialang vele tienduizenden kinderen bij hun ouders heeft weggehaald. Zou hij daartoe behoren? Waarom zouden zijn ouders daaraan hebben mee gewerkt? Hoe vindt hij ooit zijn biologische ouders terug?

Dit is een boek dat ik zelf in de bibliotheek of in een boekhandel niet zo snel in mijn handen zou nemen. De titel klinkt interessant, al vind ik de kaft verder niet erg bijzonder. Ik heb eerlijk gezegd ook getwijfeld of ik dit boek zou aanvragen. Mijn nieuwsgierigheid won het en dus besloot ik toch maar een poging te wagen. Ik ben geïnteresseerd in geschiedenis en ik heb hier nog nooit eerder van gehoord. Ik ga er ten minste van uit dat het een treurig deel van de geschiedenis (althans, ik hoop van harte dat het geschiedenis is, en niet het heden) bevat. Ik heb er nog niet echt veel over opgezocht, ik wil eerst het boek lezen. Ik ben erg benieuwd, zeker omdat dit een ander soort boek is dan ik normaal gesproken lees. Leuk om een keer iets anders te lezen. Het review van dit boek komt online op 15 december

Het tweede boek dat ik heb gekregen is Zeven minuten na middernacht van Patrick Ness en Siophan Dowd. Ik heb al een fragment gelezen uit dit boek, en het sprak me erg aan. Ook heb ik het al snel doorgebladerd en kwam ik een paar mooie tekeningen tegen. Dit geeft me wel een beetje het idee alsof het een jeugdboek is, maar ik weet haast zeker dat dit niet het geval is (anders zouden we het immers niet lezen voor de leesclub). Het is volgens mij wel geschreven vanuit de beleveniswereld van een kind, dus de tekeningen zijn wel erg logisch. Op de achterkant staat het volgende:
Het monster verscheen net na middernacht. Maar het is niet het monster dat Conor verwachtte, het monster uit de nachtmerrie die hij bijna elke nacht heeft gehad sinds zijn moeder ziek werd. Die met de duisternis, de wind en het geschreeuw. Het monster uit zijn achtertuin is anders. Oud. Wild. En hij wil het gevaarlijkste van alles van Conor, hij wil de waarheid.
Uit de achterkant kun je niet zo veel opmaken, dus ik ben blij dat ik al een fragment gelezen heb. Alleen op basis van deze tekst en kaft weet ik niet zeker of ik het boek zou uitkiezen. Het onthult weinig. Het stuk dat ik al gelezen heb vond ik prachtig, en ik ben blij dat ik het boek nu binnen heb. Ik kan niet wachten om er in te beginnen. Volgens mij is het een prachtig verhaal. Het review van dit boek komt online op 30 november.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s