Home » Overige » Boeken in november

Boeken in november

IMG_2503
November is aangebroken! Tijd voor Nanowrimo, maar ook tijd voor nieuwe boeken en een nieuw blok! Ik heb weer een heleboel boeken op mijn to-read lijstje staan voor november! Nieuwsgierig welke reviews je kunt verwachten de komende maand? Lees dan verder!

Voor college:
Natuurlijk moet ik voor college ook weer boeken gaan lezen. Een van de boeken op de lijst is The picture of Dorian Gray en daar ben ik heel erg blij mee! Ik heb de film al een aantal keren gezien en afgelopen zomer heb ik het boek gelezen en ook die vond ik erg goed!
Verder gaan we Reveries of the solitary walker behandelen, van Peter France. Ik ken dit boek niet, ik heb er zelfs nog nooit van gehoord. Ik heb deze overigens nog niet binnen, dus ik ben erg benieuwd. Ook Northanger abbey van Jane Austen gaan we lezen. Nu moet ik toegeven dat ik dit boek ook nog niet gelezen heb, en dat ik sowieso nog niets van Jane Austen heb gelezen. Het staat al jaren in mijn boekenkast en op mijn to read lijst, maar het is er tot nu toe nog niet van gekomen..
Verder komen nog aan bod: Everything is illuminated van Jonathan Safran Foer. Ik heb erg veel zin om deze te gaan lezen. Ook deze is nog niet binnen, maar ik heb wel al een ander boek van dezelfde auteur, namelijk Extremely loud and incredibly close. Van beide boeken heb ik de films al gezien, en ik heb erg veel zin om ze te gaan lezen.
Ten slotte nog Saturday van Ian McEwan.

Overig
Natuurlijk ga ik niet alleen boeken voor college lezen, maar zou het ook wel prettig zijn als ik gewoon voor mezelf nog wat boeken kan lezen. Eerst noem ik twee boeken die ik voor de leesclub ga lezen. De eerste noemde ik al eerder, dat is Wat alleen de roman kan zeggen van Oek de Jong, een boek dat volgens mij erg goed in het straatje met andere boeken over literatuur past. Ik ben er nog niet in begonnen, maar dat ga ik snel doen! En ten tweede zeven minuten na middernacht van Patrick Ness. De titel van dit boek is heel anders dan het onderwerp (althans, ik krijg een ander beeld bij de titel), maar ik bespreek dit boek ook aankomende zondag in de showcase, dus dan zal ik deze nader toelichten.

Verder wil ik deze maand nog graag How to be orange gaan lezen, het boek dat ik heb gewonnen en waar ik ook eerder al over heb gesproken. Ten slotte, want ik kan nog wel honderd boeken noemen die ik deze maand nog wil lezen, maar dat wordt nogal krap, wil ik kingdom for sale graag uitlezen. Een fantasy boek dat ik heb gelezen toen ik een stuk jonger was, en waar ik gelijk verliefd op werd. Ik heb het nu tweedehands gekocht via awesomebooks, en ik ben inmiddels begonnen in het eerste hoofdstuk. Er zijn echter een heleboel andere boeken tussendoor gekomen, en ik wil deze maand toch graag dit verhaal uitlezen.
Okee, goed ik ga nog één boek noemen. Als deze maand (eindelijk) het boek van de bibliotheek beschikbaar is, wil ik deze maand ook beginnen (ik zeg expres beginnen, want dit boek is niet bepaald dun) in het eerste deel van game of thrones.

Als ik even kijk naar de dikgedrukte titels, dan zie ik dat ik deze maand 9 boeken wil gaan lezen. Het lijkt me wel genoeg voorlopig.

Hebben jullie nog leuke boeken liggen die je deze maand wil lezen?

Advertentie

2 thoughts on “Boeken in november

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s