Home » Recensies: Boeken » Review: Majella (+ Preread!)

Review: Majella (+ Preread!)

Majella-coverAuteur: V. Valentina
Titel: Majella
Ondertitel: Zelfs een witte roos heeft een zwarte schaduw.
GenreYoung Adult
Jaar: 2013
ISBN: 9789402105643
Aantal bladzijden: 139
Gelezen: 21 oktober
♥♥♥♥

Dit boek komt uit op 30 oktober. Wil jij dit boek ook al prereaden? Dat kan! onderaan dit bericht kun je contact met me opnemen, om dit boek alvast te lezen!

Achterkanttekst:
Opnieuw beginnen is iets zwaars, vooral als je verleden je nog achtervolgt. Als je verder wil, maar nog vast blijft zitten in het schuldgevoel van oude fouten..
De Mexicaanse Majella loopt met tragische trauma’s haar nieuwe leven binnen, een pleeggezin. Terwijl Majella’s herinneringen zich blijven aandringen en nachtmerries haar angst aanjagen, maakt ze nieuwe vrienden. Hierdoor houdt Majella zich staande in een vlaag van tegenspoed, maar zijn deze vrienden wel genoeg? En zijn dit wel de juiste vrienden om mee om te gaan?

Review
Het verhaal begint met een aantal vragen, en dat wekte gelijk mijn nieuwsgierigheid. Vervolgens gaat het verhaal lopen, en is er verder nog niets spannends aan de hand. Het begint rustig. De situatie wordt geschetst, en je komt te weten dat Majella in een pleeggezin wordt opgenomen. Het lijkt het perfecte gezin, en Majella is bang dat ze alles zal verstoren.

Door het verhaal heen sluimeren allerlei vragen, zodat je heel nieuwsgierig wordt naar het geheim van Majella, en wat het verhaal ook gelijk spannend maakt. Het is een mooi contrast, de nachtmerries en de angsten van Majella, tegenover het leven dat ze nu heeft in het pleeggezin.

Het boek leest gemakkelijk en erg snel. Je wil ook echt het ‘geheim’ weten, waardoor je vanzelf al sneller gaat lezen.

In de beschrijving staat Young Adult, maar daar ben ik het niet geheel mee eens. Ik zou het eerder op (jeugd)thriller zetten. Het verhaal is ontzettend spannend, het plot is zenuwslopend en het is gewoon een erg sterk verhaal. Wat ik bij de meeste young adult niet het geval vind.

Zoals ik al zei, het plot is erg indrukwekkend en ook de manier waarop de twee verhalen samenkomen (Majella’s rustige ‘nieuwe’ leven en haar verleden)  vind ik goed.

Ik geef het boek 4 sterren. Dit is niet het soort genre dat ik zelf vaak lees, maar toch was dit een boek dat niet tegenviel. Het is spannend, heeft een goed verhaal en belangrijker: Een goede ontknoping.

Preread!
Zoals ik aan het begin van dit bericht al zei, het is mogelijk om dit boek te prereaden! Lijkt het je een goed boek, en wil je het graag lezen, stuur dan een mailtje naar downrabbithole@outlook.com en dan krijg je het boek in pdf vorm om te lezen!
Voorwaarde is wel dat je een review er over schrijft, op een Nederlandstalige blog of via goodreads.

Advertentie

One thought on “Review: Majella (+ Preread!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s