Home » Showcases » Showcase sunday!

Showcase sunday!

Hoi allemaal! In de wekelijkse showcase sunday laat ik jullie zien welke boeken ik de afgelopen week gekocht/geleend of gekregen heb. Ik heb mezelf momenteel een boek-koop-verbod opgelegd, maar dat betekent niet dat ik geen boeken mag lenen of krijgen! Daarom deze week toch een gevulde showcase! Enjoy ūüôā

Gekocht
None! Deze week ben ik wel braaf geweest! Volgende week zal ik waarschijnlijk wel weer boeken kopen, maar die zijn dan voor college. Hee, dat mag!

Geleend
IMG_3382Ik heb twee boeken geleend bij de bibliotheek. De eerste, die met de veelzeggende kaft, is uit de universiteitsbibliotheek, en het is het boek De man die een hoofd groter was  van Sybren Polet. Dit inderdaad is een vreemde titel, maar ik zal het uitleggen. Dit boek bevat postmodernistische sprookjes. Sprookjes die heel anders zijn dan je gewend bent. We hebben in college één sprookje behandeld, namelijk B168 punt één, dat ging over een robotje die een mens wilde worden. Zo staat het hele boek vol met aparte sprookjes, en ik wilde ze graag nog allemaal lezen. Het boek is (voor zover ik kan vinden) nergens te koop, dus ik ben blij dat ze hem in de UB hadden.

Het andere boek dat ik heb geleend bij de bibliotheek, is Het proces van Franz Kafka. Ik heb nog nooit een boek van Kafka gelezen (schande, ik weet het..), maar over anderhalve week ga ik naar een voorstelling van dit boek, en ik vond dat ik het toch wel even gelezen moest hebben.

Gekregen
IMG_3381 
Het eerste boek dat ik gekregen heb, is¬†Wat de roman kan zeggen van Oek de Jong. Het is het tweede boek dat ik ga lezen voor de leesclub ‘een perfecte dag voor literatuur’, en ik ben erg benieuwd! Het boek gaat over beeldliteratuur en de literaire cultuur. Over klassiekers. Over de verhouding tussen roman en actualiteit… Noem het op. Kortweg over ‘de roman’.
Ik geloof dat dit boek wat meer informatief is, en het past volgens mij ook goed in het straatje met andere boeken die ik voor colleges moet lezen over literatuur en over romans. Het is een dun boekje, maar ik ben heel erg nieuwsgierig. Het review van dit boek zal 15 november online komen.

IMG_3388

Dankjewel uitgeverij Scriptum! Dankzij de leuke winactie, heb ik dit boek gewonnen! Het boek¬†How to be orange is een boek van Greg Shapiro, en gaat over de vooroordelen die mensen hebben over Nederlanders. Over Sinterklaas, het ‘dunglish’ en andere typische Nederlandse dingen. Het lijkt me een tof boekje, en ik heb ook zin om het te gaan lezen!

Verder heb ik nog twee boeken ontvangen in pdf vorm. De eerste daarvan is het boek Majella geschreven door V. Valentina. Een nieuwe schrijfster wiens eerste boek 30 oktober uitkomt. Jullie kunnen voor de 30e nog een review verwachten.

Ten slotte kreeg ik nog een bericht van Henk van Oosterwijk. Hij heeft een boek geschreven over zijn jeugd, getiteld: Mijn jeugdherinneringen. Ook dit boek zal ik gaan reviewen.
Hebben jullie deze week nog leuke boeken gekregen, geleend of gekocht?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s