Home » Columns » 50books: Vraag 37

50books: Vraag 37

50 books is een initiatief van petepel. Het is afgeleid van ’30songchallenge’. Bij 50 books wordt er iedere week een boekgerelateerde vraag gesteld, die lezers dan kunnen beantwoorden op hun eigen blog. Leuk idee toch?

Net als vorige week ben ik een beetje laat met reageren. Ook dit keer heb ik niet echt een geldige reden. Maar ach, wat maakt het uit? Het is geen kwestie van leven of dood wanneer ik dit plaats. Sowieso moet ik ook vraag 1 t/m 30 ofzoiets ook nog beantwoorden. Over late reacties gesproken..

Maar goed, deze week is  de vraag dus:

Leggen jullie ook wel eens boeken (en welke dan?) opzij voor het juiste moment?

Als het gaat om studieboeken inderdaad. Ik had het boek ‘Ywein, de ridder met de leeuw’ gekocht omdat we deze in college gaan behandelen. Ik ben er reuze nieuwsgierig naar, maar ik moet van mezelf wachten tot we hem in college gaan behandelen.

Ook hebben sommige boeken natuurlijk gewoon voorrang. Ik ben momenteel bezig in Niets en niemand van Ivo Bonthuis. Het review hiervan zal voor de 30e geplaatst moeten worden, omdat dit een boek is dat ik lees dankzij de leesclub Een perfecte dag voor literatuur. Dit boek heeft dus eventjes voorrang. Een boek dat nu in de wacht staat, is kingdom for sale. Ik heb dit boek lang geleden een keer gelezen, en nu ik er weer aan denk, heb ik zo ontzettend veel zin om hem nog een keer te gaan lezen! Maar helaas, het moet wachten. Ik ga deze lezen zodra ik niets en niemand uit heb, mits er niet weer een ander boek voor college op mijn pad komt, wat hoogstwaarschijnlijk toch wel het geval is..

Verder kijk ik meestal gewoon naar waar ik zin in heb. Heb ik zin in een zwaar literatuurboek, of juist een ontspannend fantasy verhaal? Ook is er natuurlijk nog de kwestie van bibliotheekboeken die op tijd terug moeten, dus op tijd gelezen moeten worden.

Zetten jullie wel eens boeken in de wacht?

Advertentie

3 thoughts on “50books: Vraag 37

  1. Hmm, niet specifiek. Als ik een boek heb dat ik écht graag wil lezen dan doe ik het ook, gewoon omdat ik er niet goed in ben boeken te laten liggen.

      • Ik heb even geeen zin om iets anders te doen dan rond te vervelen op het internet :P. Tsja dat heb ik dan wel, als ik een boek aan het lezen ben of als een boek eerst uit moet dan heb ik wel de discipline dat eerst te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s