Home » Showcases » Showcase Sunday!

Showcase Sunday!

Hoi allemaal! Showcase Sunday is een initiatief van Vicky van Books, Biscuits and tea. De bedoeling is dat je iedere zondag verteld welke boeken je bought en borrowed hebt in die week. Dit leek me wel een leuk concept, alhoewel ik natuurlijk niet elke week nieuwe boeken koop of leen. Ik ga het gewoon doen, en ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Deze week wederom niet erg veel boeken in de showcase. Ik heb wel één boek gekocht. Benieuwd welke? Lees dan verder!

BoughtIMG_3286
Okee, het mocht eigenlijk niet, maar ik heb weer een boek gekocht.. Ik heb De reis van Sint Brandaan echter wel nodig voor mijn studie, dus ik moest hem hoe dan ook toch nog kopen..
Op de achterkant staat:
‘Aan het begin van de Nederlandse letterkunde staat het verhaal van een boekverbranding. Een Ierse abt, genaamd Brandaan, kreeg op een dag een boek in handen waarin allerlei merkwaardige natuurverschijnselen werden beschreven, zowel op de aarde als erboven en eronder. Wat hij las kwam hem zo ongeloofwaardig voor, dat hij het boek verontwaardigd in het vuur wierp. Daarop gelastte een engel hem een schip te bouwen en zich met tachtig monniken in te schepen voor een reis die negen jaar zou duren. Onderweg krijgt hij te maken met vele vreemde zaken: zeemonsters, een vis die een woud op zijn rug draagt, een wereld op de zeebodem. Hij bezoekt paradijselijke en helse oorden. Hij spreekt met kluizenaars, met duivels, en met de Walseranden, gedrochtelijke wezens van verheven afkomst. Van zijn ongeloof genezen keert Brandaan naar zijn klooster terug. Het boek waarin hij zijn ervaringen heeft opgetekend, bewaart de herinnering aan zijn reis.

Ik kende het boek eigenlijk nog niet, maar het lijkt me een goed verhaal. Zoals ik al zei, we gaan het behandelen in college, dus ik had het boek inderdaad nog nodig. Ik ben erg nieuwsgierig.

Borrowed
Ik heb deze week geen boeken geleend. Het ene boek dat ik heb gereserveerd is nog steeds niet aanwezig bij de bibliotheek. Ook liggen hier nog 3 boeken die ik nog moet lezen, maar eerst wil ik een groot gedeelte van mijn boekenkast lezen.


Hebben jullie deze week nog leuke boeken gekocht of geleend?

Advertentie

3 thoughts on “Showcase Sunday!

  1. Ik heb braaf genoeg niets gekocht afgelopen week, wel wat gelezen. Ik heb (eindelijk) de Schuilplaats gelezen, deze stond ongelezen in mijn kast, ik ben die stash ook maar even aan het wegwerken, haha. Trouwens een heel erg mooi boek!

  2. Ik vind het fascinerend dat ‘De reis van St. Brandaan’ al eeuwen verteld en gelezen wordt.

    Ik heb zelf vier boeken gekocht deze week, waarvan ik er een (Magriet de Moor) al als cadeautje heb weggegeven.

    • Ja, geweldig hè? Ik heb het nog niet gelezen, dus ik ben erg benieuwd!
      Boeken kopen is altijd tof, ook inderdaad leuk om weg te geven als cadeau! Welke boeken heb je gekocht? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s