Home » Columns » 50books: Vraag 36

50books: Vraag 36

50 books is een initiatief van petepel. Het is afgeleid van ’30songchallenge’. Bij 50 books wordt er iedere week een boekgerelateerde vraag gesteld, die lezers dan kunnen beantwoorden op hun eigen blog. Leuk idee toch?

Toegegeven: Dit is een beetje een late reactie. Ik kan natuurlijk zeggen dat ik heel erg lang over het antwoord van de vraag heb moeten nadenken, of dat ik heel erg druk bezig was voor school, maar ik ga niet liegen.. Wat de reden is? Ik ben een beetje lui geweest.. Ik moest telkens laat naar school (vandaag overigens ook weer, van kwart over 3 tot 5), en dan wil ik ’s ochtends uitslapen en ’s avonds heb ik even geen zin meer. Niet goed van me, ik weet het. Maar hier alsnog, vraag 36!

Wat is jouw favoriet sportboek?

Ik heb mijn boekenkasten eens even doorgespit. Op zoek naar een boek dat als hoofdonderwerp sport heeft. Ik kwam tot de ontdekking dat dit bij geen enkel van mijn boeken het geval is. Ik heb voornamelijk Literatuur (en dan vooral Classics) en fantasy. Geen verhalen over sport.

Eigenlijk is dit niet zo vreemd. Ik hou niet van sport. Zo, ik heb het gezegd. Mijn meest gehate vak op de basisschool, en ook op de middelbare school was gym. Een beetje rondjes rennen in de regen, of met z’n allen achter een voetbal aanhollen. Nee bedankt.

Ik kijk ook eigenlijk nooit naar sportwedstrijden op de televisie. Het enige wat ik nog een beetje interessant vind, is turnen, maar ook daar kijk ik nooit naar. Vandaar dat ik er ook geen boeken over heb. Ik zou ze wel kunnen kopen, maar hoogstwaarschijnlijk zullen ze alleen stof verzamelen in mijn boekenkast..

Dus, het antwoord op de vraag, ik heb geen favoriet sportboek, omdat ik ook gewoonweg geen sportboeken heb, of heb gelezen.

Wat is jouw favoriete sportboek?

Advertentie

2 thoughts on “50books: Vraag 36

  1. Ik heb laatst een boek gelezen over denksport, namelijk dammen. Mag dat ook? Het boek ‘IJsbrood’ van Owen Donkers is een heel aangename roman waarin dammen een mooie rol speelt.
    (Klik op mijn naam voor een recensie op mijn blog.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s