Home » Columns » Of toch een Ereader?

Of toch een Ereader?

IMG_3247Ik heb het al meerdere keren gezegd, ik hou niet van E-readers. Mijn zus wilde er een kopen, maar ze wilde eerst kijken of het wel iets was, dus besloot ze er eentje te lenen bij de bibliotheek. Ik besloot hem ook even te proberen, om te kijken of mijn afkeer wel terecht was. Lees verder wat ik er van vond.

Okee, toegegeven: Het is handig. Het is makkelijker om één e-reader mee te nemen, dan 5 boeken mee te sjouwen, voor het geval je niet weet welk boek je wilt gaan lezen. Er kunnen meerdere boeken op, dus dat is erg handig.

Ik wilde nog iets voor in de bus. Nu ik naar Utrecht ga, moet ik iedere dag anderhalf uur heen, en anderhalf uur terug reizen. Dat is nogal wat. En al die tijd niets doen in de bus, voor me uit staren of andermans gesprekken afluisteren, dat gaat ook vervelen. Ik dacht aan een e-reader.

Het probleem met e-readers, vind ik, is dat ze te beperkt zijn. Je kunt er alleen mee lezen. Nou kun je zeggen dat het voor een boekenworm zoals ik genoeg moet zijn, maar ik wil meer!

Daarom.. Heb ik een tablet gekocht!IMG_3263 Het is een kleine 7 inch tablet van het merk Acer (Acer Iconia B1). Hij was €130,- en heeft een geheugen van 16 gigabyte. Hij is klein, makkelijk mee te nemen en absoluut niet duur. Tot nu toe ben ik er heel erg tevreden over!

Ik heb er boeken opgezet, gedownload via Goodreads. Ook heb ik een speciale boeken-app er op gezet, zodat ik ook ander soort boeken kan lezen, want op goodreads staan alleen classics.

Verder heb ik er nog een boel spelletjes op gezet, een notitieboek (dat is trouwens echt de leukste app ooit!), en wat films en series. Ook kan ik er mee op internet, wat ontzettend handig is. Dus dit is mijn alternatief voor de E-reader!

Dit is de notebooks app die ik noemde. Er staan allemaal kleine notitieboekjes met elk hun eigen onderwerp. Leuk toch? 🙂 Je kunt er meerdere toevoegen, en ieder boek heeft verschillende blaadjes voor sub onderwerpen.

Advertentie

9 thoughts on “Of toch een Ereader?

    • Haha maar dat is inderdaad wel vervelend.. Tot nu toe heb ik er nog niet echt last van gehad, maar ik moet toegeven dat ik nog niet echt intensief aan het lezen ben geslagen op mijn tablet..

  1. Ik ben trotste bezitter geweest van twee e-readers, aan de ene kant zijn ze heel erg handig en makkelijk mee te nemen (ik bedoel, Hallo, 20 boeken in je tas?!) maar aan de andere kant gaat er niets boven een echt boek. Een tablet is inderdaad een prachtige middenweg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s