Home » Columns » 50books: Vraag 35

50books: Vraag 35

50 books is een initiatief van petepel. Het is afgeleid van ’30songchallenge’. Bij 50 books wordt er iedere week een boekgerelateerde vraag gesteld, die lezers dan kunnen beantwoorden op hun eigen blog. Leuk idee toch?

Deze week nummer 35. Vorige week ging nummer 34 over een boek met een open einde, of een afgerond verhaal. Deze keer zal het gaan over gesigneerde exemplaren van een boek.
Hebben jullie ook (een) gesigneerd boek(en) met een speciaal verhaal?

???????????????????????? Ik heb momenteel 2 gesigneerde boeken liggen. De ene is een dichtbundel uit Utrecht (waar ik het van de week ook al over had) en de tweede is De engelenmaker van Stefan Brijs.

Ieder jaar kwam op onze middelbare school een auteur langs voor (uit mijn hoofd) de klassen 4havo en 5vwo. Toen ik in 4havo zat, kwam de auteur (nee, niet Brijs, gefopt!) Vincent Bijlo. Een blinde auteur die eigenlijk meer vragen kreeg over het blind zijn, dan over zijn boek. Want in tegenstelling tot andere leerlingen, had ik wel een boek van hem gelezen (toen ik hoorde dat hij naar school kwam.) Dat was een boek geschreven vanuit het perspectief van een blinde geleidehond. Heel interessant. Maar daar gaat dit stukje nu niet over.

In het jaar erna, zat ik in 5Havo, en toen kwam Stefan Brijs dus op onze school. Een jaar eerder had ik zijn boek ‘De engelenmaker’ gelezen, en omdat ik deze erg goed vond, heb ik hem datzelfde jaar gekocht met een boekenbon die ik kreeg voor mijn verjaardag of iets dergelijks. Toen ik hoorde dat deze schrijver op onze school kwam, was ik natuurlijk vreselijk enthousiast en wilde ik er naar toe. Maar hoewel ik op dat uur een tussenuur had, mocht ik er niet heen. Heel vervelend want ik wilde heel graag een handtekening in mijn exemplaar van De engelenmaker. Dus vroeg ik aan een vriendin van me, die een jaar lager zat en dus wel er naar toe mocht, of zij de auteur om een handtekening wilde vragen. En dat deed ze. Zo kreeg ik een handtekening in mijn boek De Engelenmaker. Ik ben er heel blij mee, en als iemand vraagt of hij/zij het boek mag lenen (want hij staat op de boekenlijst, dus hij is nu al een aantal keren uitgeleend) dan druk ik hem of haar op het hart om héél voorzichtig er mee te zijn, en als het boek kapot gaat, mogen zij voor een nieuw (natuurlijk ook gesigneerd) exemplaar zorgen 😉

Hebben jullie boeken die gesigneerd zijn door de auteur?

Advertentie

2 thoughts on “50books: Vraag 35

  1. Oeh wat tof! Ik heb twee gesigneerde boeken, een boek van Yvonne Bril (kinderboek over paarden) en het tweede exemplaar kreeg ik ergens in mei, toen ben ik met een reis naar Ravensbrück geweest en daar kregen we het kinderboek “Groeten van Leo” een oorlogsboek vanuit het oogpunt van een jongen van 7 die in Westerbork zit, van Martine Letterie. Een heel mooi boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s