Home » Showcases » Showcase sunday!

Showcase sunday!

Hoi allemaal! Showcase Sunday is een initiatief van Vicky van Books, Biscuits and tea. De bedoeling is dat je iedere zondag verteld welke boeken je bought en borrowed hebt in die week. Dit leek me wel een leuk concept, alhoewel ik natuurlijk niet elke week nieuwe boeken koop of leen. Ik ga het gewoon doen, en ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Deze showcase sunday zal uit veel (lees; Heel, heel, heel veel) gekochte boeken bestaan.. Ik heb al mijn bestellingen van Awesome books binnen gekregen en zelf nog zo’n 80 aan boeken uitgegeven. Whoops.. Lees verder voor mijn gekochte boeken (onder andere op het boekenfestijn!) en andere boekgerelateerde dingen die ik gekocht heb 🙂

IMG_3248Bought
Goed, ik heb deze boeken eerder al gekocht, maar aangezien ze nu pas binnen zijn, zal ik ze hier ook noemen. Er zaten ook nog wat anderen boeken binnen, waarvan ik had verwacht dat ze niet meer zouden komen, en die ik ergens anders al had gekocht.. Deze heb ik aan mijn zus gegeven, dus ik zal ze hier niet noemen. The complete tales of Edgar Allan Poe en The epic of Gilgamesh staan op de leeslijst van Utrecht, en vooral naar die van Gilgamesh ben ik erg benieuwd. Het boek The tempest (rechtsonderin) heb ik ook nodig voor mijn studie, al stond deze bij de verplichte literatuur voor het eerste blok. Dan heb ik nog Extremely loud and incredibly close binnen gekregen; Ik wil deze echt al heel erg lang lezen, en bij de bibliotheek is hij altijd uitgeleend, dus hier ben ik heel erg blij mee! Ten slotte nog Magic kingdom for sale. Ik heb dit boek jaren geleden gelezen in het Nederlands, en ik vond het echt helemaal geweldig. De boeken zijn nu niet meer bij de bibliotheek verkrijgbaar (waarom is me een raadsel) en op bol.com was het 15 euro. Nou weet ik niet helemaal zeker of ik de boeken nu nog steeds leuk vind, aangezien het een hele tijd geleden is dat ik ze gelezen heb. Dus besloot ik ze bij awesomebooks te bestellen, en hij is nu binnen!
IMG_3249
Dan heb ik van de week nog 3 schoolboeken gekocht bij Savannah Bay. De boeken die ik eerder had gekocht, bleken aanbevolen te zijn in plaats van verplicht en anderen boeken stonden er eerst niet op, die ik wel moest hebben. Dat waren: Slaughterhouse five (ik ben hier echt benieuwd naar, het heeft niet echt een gezellige titel of omslag..) Vertelduivels over verhaalanalyse en ten slotte Op poëtische wijze over hoe je poëzie moet lezen. Vooral vertelduivels lijkt me heel erg interessant.

IMG_3264
Dan.. Het boekenfestijn! Ik was in totaal €31,- kwijt aan 11 boeken, wat dus helemaal niet veel is!
Ik heb: The wind in the willows. Ik kende deze niet, maar ik vind het plaatje heel erg leuk, en de tekst op de achterkant boeide mij gelijk. The secret garden wil ik al een hele tijd lezen. Ik heb ooit een boek gelezen waarin werd gesproken over dit boek. Ik hoop dat het hetzelfde is. The little prince is ook een boek dat ik al langer wilde lezen. Ik denk dat ik de originele Franse ook nog een keer ga kopen, als mijn Frans beter wordt, maar voor nu hou ik het nog bij het Engels. Al deze boeken waren €1,95 per stuk. Het boek The complete tales of Hans Christian Andersen was iets duurder, €6,95, maar hij is heel dik en ik ben gek op sprookjes, dus ook deze kon ik niet laten liggen..

IMG_3266Ook de volgende classics waren maar €1,95 per stuk. Ik heb The adventures of Sherlock Holmes, die ik echt al heel lang wil hebben. Ik kwam er achter dat ik ook al een Nederlands boek heb met verhalen over Sherlock Holmes, maar beide boeken zijn niet compleet, dus ik verwacht dat er wel wat andere verhalen in staan.
Mrs. Dalloway, ook deze staat op de boekenlijst. Als dat niet zo was, had ik hem waarschijnlijk alsnog meegenomen; ik hoor veel over Virginia Woolf, maar ik heb nog nooit iets van haar gelezen en het wordt tijd dat ik dat eens ga doen.
The count of Monte Christo. Ik dacht dat deze ook op de leeslijst stond, maar dat blijkt niet zo te zijn. Ach, who cares. Dit boek is super dik en voor die prijs.. Het zal vast wel een goed boek zijn!
Dan nog Gulliver’s travels. Deze staat al heel lang op mijn eigen To-read lijstje, maar ik heb hem nog steeds niet gelezen. Nu hij in mijn bezit is, zal ik hem eerder gaan lezen.

IMG_3265Dan de laatste drie: David Copperfield is ook zo’n boek dat iedereen wel gelezen moet hebben. Deze was €1,75.
Ten slotte, met deze boeken ben ik echt heel erg blij; twee boeken van Charles Darwin, namelijk The voyage of the beagle en The origin of species. Ik had de eerste al gevonden, en toen zag ik bij iemand anders the origin of species in zijn karretje liggen, en toen ben ik dus nog teruggegaan om deze te zoeken, want ik wilde hem graag hebben. Ik ben benieuwd!

IMG_3253Dat waren alle boeken. Maar ook mijn bestelling van The literary gift company was binnen: Twee 2b or not 2b potloden (hoe cool zijn die?!) en een Grammar Grumble mok met ‘They’re there for their afternoon tea. Ik vind het super tof!

Dan heb ik ook nog een tas gekocht. (De foto daarvan hebben jullie misschien al gezien) met de tekst ‘Reading is for awesome people’. Deze komt ook van Savannah Bay en was €3.95

Borrowed
Deze week weer niets geleend bij de bibliotheek. Ik ben nog op één boek aan het wachten, maar er liggen nog steeds een aantal boeken van de bieb hier.

Overig
IMG_3279Wel heb ik nog een boek gekregen. We gingen met de intro naar het Literatuurhuis in Utrecht, en daar kregen we op het einde een tas van het literatuurhuis, en een dichtbundel uit 2013 uit Utrecht, getiteld: Het Utrechts dichtersgilde gaat dwars door de stad. Twee van de dichters die hier in geschreven hebben, waren er ook bij het literatuurhuis voor een voordracht, en ik heb hun handtekeningen nu ook in het boekje staan 🙂 Echt heel erg leuk, ik heb nog nooit echt poëzie gelezen, en ik ben heel benieuwd.

Hebben jullie nog leuke boeken gekocht/geleend/gekregen deze week? Zijn jullie nog naar het boekenfestijn gegaan? (Tip: Het is vandaag ook nog, dus je kunt nog gaan!)

Advertentie

5 thoughts on “Showcase sunday!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s