Home » Showcases » Showcase Sunday!

Showcase Sunday!

Hoi allemaal! Showcase Sunday is een initiatief van Vicky van Books, Biscuits and tea. De bedoeling is dat je iedere zondag verteld welke boeken je bought en borrowed hebt in die week. Dit leek me wel een leuk concept, alhoewel ik natuurlijk niet elke week nieuwe boeken koop of leen. Ik ga het gewoon doen, en ik hoop dat jullie het leuk vinden!
IMG_3221


Bought
Deze week heb ik twee nieuwe boeken gekocht bij bol.com. De eerste is het boek Griekse Mythen van Imme Dros. Ik heb deze al eerder genoemd in mijn wishlist, maar nu heb ik hem dus gewoon gekocht. Het is een boek met goh verschillende mythes er in, zoals het verhaal van Midas, Orpheus, Herakles.. Ik vind mythes heel erg interessant, maar dit boek is denk ik ook handig voor mijn studie. Veel literatuur boeken verwijzen naar oude mythes, dus het is wel handig als ik die dan ook ken..

Het tweede boek wat ik kocht was Het verhaal van Aeneas van Vergilius. Deze stond op mijn boekenlijst, maar dan een exemplaar van 50 euro. Het lijkt me een mooi verhaal, maar dat vind ik toch een beetje veel. Dus ging ik op zoek naar een andere uitgave die goedkoper was. De vertaling is misschien wat anders, maar het verhaal is hetzelfde, dus ik hoop dat dat in orde is.

IMG_3240Dan heb ik nog een heleboel boeken in de serie Sprookjes uit de wereldliteratuur overgenomen van mijn zus. Zij hoefde ze niet meer en ik had al twee boeken in deze serie, dus ik wilde ze graag overnemen.
Het zijn: Joodse sprookjesArabische sprookjes, Eskimo sprookjesSprookjes van de Azteken, Maya’s en de ToltekenTurkse sprookjesIndonesische sprookjes en Nieuwe Indonesische sprookjes. Ik ben dol op sprookjes (al kan ik dat woord nu even niet meer zien na dit stukje getypt te hebben) en ik ben erg blij met deze boeken.

Borrowed
IMG_3247Deze week weer geen boeken geleend (althans niet echt), maar wel een e-reader! Ik weet dat ik zei dat ik een hekel heb aan e-readers, maar mijn zus wilde er een uitproberen. Via de bibliotheek kun je voor twee weken een e-reader lenen om te proberen. Zo kun je erachter komen of je het iets vindt of niet. We hebben hem nu nog anderhalve week, en mijn zus weet nu al zeker dat ze een e-reader wil kopen, dus nu heb ik hem om uit te proberen.

Hebben jullie deze week nog leuke boeken geleend of gekocht?

Advertentie

5 thoughts on “Showcase Sunday!

  1. Een e-reader is zo fijn! Ik gebruik het het meeste voor op vakantie, maar als je een goede site hebt waar je veel boeken kunt downloaden is het zo gepiept.
    Jij zegt altijd dat je echt een boek in handen wilt hebben en zo van de kaft houdt, maar ik spreek je wel over anderhalve week! Dan wil je niet meer anders!
    (het ligt er natuurlijk wel aan wat voor e-reader je hebt. Ik vind mijn tablet fijner lezen dan de e-reader van mijn moeder)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s