Home » Overige » Undercover TAG

Undercover TAG

undercover-tag

Don’t judge a book by its cover

Deze tag heb ik overgenomen van Craving Pages. Het is de bedoeling dat je in je boekenkast gaat zoeken naar een boek, speciaal gezocht op de kaft. Kies de 3 mooiste en de 3 lelijkste kaften, en vertel waarom jij deze wel of niet mooi vindt. Klik verder voor mijn favoriete en minst favoriete kaften!

FavorietenIMG_3242
Met stip op nummer 1: Moby Dick van Herman Melville. Toen ik deze versie in een tweedehands winkel tegen kwam, MOEST ik hem gewoon hebben. Ik ben dol op gebonden kaften waar niet al te veel poespas op zit, maar ik ben echt verliefd op deze stoffen kaft. Er staan zeilen op van schepen, wat natuurlijk mooi past bij het verhaal. Ik weet nog de jaloerse blik van mijn zus toen ik dit boek het eerste had gevonden. ‘Ah, die kaft is mooi!’ zei ze, wat natuurlijk ook zo was. Ik ben hier echt zo blij mee!

IMG_3243
En dan op nummer 2 en 3 (het maakt mij niet zo veel uit welke nummer 2 en welke nummer 3 heeft) zijn Ivanhoe van Sir Walter Scott en Een schitterend gebrek van Arthur Japin. Als ik kies voor een paperback, vind ik eentje met een mooie tekening er op het leukst. Het geeft toch een beetje weer waar het verhaal over gaat, en maakt de kaft een stuk mooier.

Minst favorieten
IMG_3246
Op nummer 1 van mijn minst favoriete kaften heb ik De huiveringwekkende mythe van Perseus staan, geschreven door Imme Dros. Ik vind het plaatje op de kaft heel kinderlijk en gewoonweg heel erg lelijk. Ook ziet de hele kaft er echt uit alsof het 1, 2, 3 met paint is gemaakt. Witte achtergrond, tekst boven en plaatje onder. Bah. Het had van mij wel wat spannender mogen zijn.

IMG_3245Dan, op nummer 2 De kleine Johannes van Frederik van Eeden. Ik had voor deze kaft nog meer boeken kunnen kiezen, het is namelijk een lijsters boek, waarvan allen in dezelfde serie deze kaft hebben, dan wel in andere kleuren. Maar dit straalt echt niets uit. behalve dan dat het er goedkoop uitziet. Ik hou meer van originele kaften, en eigenlijk alle kaften die ik heb van Lijsters, vind ik niet mooi. Deze is dan het ergst van allemaal. De kleuren zijn te fel, het is te druk en het geeft niets weer van het verhaal.

IMG_3244Dan als laatste, Het dagboek van Nicholas Sparks. (Deze ken je wel, het is het boek bij The Notebook) Ik vind overigens de Nederlandse titel heel erg lelijk, maar dat terzijde. Om deze kaft zit een papieren kaft heen gewikkeld. Normaal haal ik die er altijd af, want 9 van de 10 keer zit er een mooie zwarte gebonden kaft onder. Bij deze is dat helaas niet het geval. De kaft wordt zelfs lelijker als je het papier er af haalt. De originele kaft is namelijk hetzelfde hoe zal ik het beschrijven printje dat je ook op deze kaft ziet, maar dan met alleen blauw tinten. Bah. De kaft straalt niets uit, zegt niets over de inhoud van het boek en is naar mijn smaak te kinderlijk.

Kaften zijn meestal niet erg belangrijk, al is het natuurlijk wel het eerste wat je ziet. Maar als je een boek eenmaal gekocht hebt, en het staat in de boekenplank, dan maakt het toch niets meer uit. Voor deze tag vond ik het wel leuk om alle kaften nogmaals te bekijken, om de leukste er uit te halen.

Wat zijn jouw favoriete kaften? (Voel je overigens vrij om deze tag over te nemen! 🙂 )

Advertentie

2 thoughts on “Undercover TAG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s