Home » Columns » Een beetje neurotisch zijn, kan geen kwaad

Een beetje neurotisch zijn, kan geen kwaad

Plazilla.com

Ik zeg een beetje hè.. In het woordenboek staat neurotisch als ‘dwangmatige handelingen, of erger: ‘Zenuwziek’ en mensen met een ziekelijke houding. Oké, als het zo ver gaat, kun je toch beter een psycholoog opzoeken. Maar volgens mij is iedereen wel een beetje neurotisch. Kleine dingetjes die gewoon perse zo moeten zijn of gaan zoals jij wilt. Ik geef toe, dat geldt ook voor mij.

Zo kan ik er bijvoorbeeld echt niet tegen als iemand een pen laat liggen zonder de dop er op te doen of hem ‘uitgeklikt’ laten (Je weet wel, met zo’n klik pen, dat mensen vergeten om hem terug te ‘klikken’). Ook als mensen de deur op een kier laten staan of als ik vergeet de lensdop van mijn camera er terug op te doen..

Maar bijvoorbeeld nagelbijten (guilty) valt hier ook onder. Of driedubbel checken of je de deur wel echt op slot gedaan hebt. (Probeer maar eens te bedenken of jij vanochtend je deur op slot hebt gedaan toen je van huis weg ging).

Heb jij ook neurotische trekjes?

Advertentie

7 thoughts on “Een beetje neurotisch zijn, kan geen kwaad

  1. Volgens mij heeft ieder mens wel een paar neurotische trekjes. Bijvoorbeeld altijd met je rechterbeen het eerst boven en beneden de trap MOETEN zijn (dat heb ik bijvoorbeeld).

  2. Leuk geschreven! Ik denk dat bijna iedereen hier wel iets van heeft. Ik moet altijd elke avond in bed even mijn tenen kraken, zó heerlijk haha. Mijn man kan hier dus echt niet tegen 😉

  3. Oeh, ik kan zo niet tegen viezigheid op mijn kleding, als ik een vlek heb moet ik echt iets anders aan anders ga ik me de hele dag zitten ergeren. Wat ik ook heb is als ik les geef (op stage) dat de handleidingen op volgorde op het bureau moeten liggen XD

  4. Ik word echt gek van een tas vol zooi. Normaal was mijn schooltas (met allerlei vakjes) altijd netjes. Stonden de boeken overeind, en na mijn boeken kwamen mijn agenda, etui en rekenmachine. Nu heb ik een nieuwe tas, waar mijn boeken omvallen en mijn rekenmachine ergens onderop ligt en ik een half uur lig te graaien.
    Maar mijn tas is mooi, dus ik mag niet te veel klagen haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s