Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

Hoi allemaal! Ik zag bij de blog van mijn zus, Wensend.com, iets over Showcase Sunday, die zij had overgenomen van Vicky van Books, Biscuits and tea. De bedoeling is dat je iedere zondag verteld welke boeken je bought en borrowed hebt in die week. Dit leek me wel een leuk concept, alhoewel ik natuurlijk niet elke week nieuwe boeken koop of leen. Ik ga het gewoon doen, en ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Bought

IMG_3216

Ik heb deze week niet erg veel gekocht. Ik ben nog steeds op een aantal bestellingen aan het wachten.. Maar ik kocht de schoolboeken die ik nodig heb voor het eerste blok, voor het vak Close Reading (Betekenis en vorm). Daarvoor heb ik het boek Literair mechaniek tweedehands op bol.com gekocht. Dit gaat over de analyse van verhalen en gedichten, laat structuren zien en legt technieken uit. Ik weet niet zo goed wat ik hier van kan verwachten, maar tot nu toe klinkt het best interessant.
Het tweede boek wat ik voor school kocht, is het boek Denken over Duiden van Hans van Stralen (wie overigens ook een van mijn docenten blijkt te zijn). Dit boek gaat over de hermeneutiek, oftewel ‘de oudste discipline die zich met het denken over de interpretatie van diverse fenomenen (teksten, kunstwerken, gedrag, juridische kwesties) heeft beziggehouden‘ Ik krijg nu echt zin om te gaan beginnen met mijn studie, maar ik moet nog twee weekjes wachten.

IMG_3220Ook heb ik het boek Antigone gekocht van Sophocles. Ook deze stond op mijn boekenlijst, maar ditmaal voor het vak Van epos tot roman. Het is een heel dun boekje, wat ik eigenlijk heel jammer vind. Op de achterkant staat ‘Antigone is een van de bekendste stukken van Sofokles. Het behandelt het dilemma van Antigone die haar in de oorlog gesneuvelde broer om politieke redenen niet mag begraven. Zij gaat ten onder maar zegeviert door innerlijke zekerheid.’  Ik ben heel benieuwd naar dit boek, het lijkt me een erg mooi verhaal. Maar net als met Ywein (waar ik het vorige week over had), wacht ik tot we hem in de colleges gaan behandelen.

Borrowed
Ik heb deze week geen boeken geleend bij de bibliotheek. Mijn stapel van geleende boeken is nog behoorlijk hoog, dus ik wacht nog even met het lenen van nieuwe boeken.

Overig
IMG_3215Wel kreeg ik deze week het boek At summer’s end binnen van Kim de Bruin binnen. Ik had dit boek gewonnen met de leesmarathon. Het verhaal gaat over de 15 jarige Lynn wiens ouders gaan scheiden. Ze gaat bij haar vader wonen en haar hele leven verandert hierdoor.
Het verhaal klinkt zo een beetje standaard, maar ik verwacht dat dat niet zo is. De schrijfster, Kim de Bruin, is namelijk een grote fan van Virginia Andrews, wiens boeken ik ook meerdere malen verslonden heb. Ik verwacht eigenlijk dat er een onverwachte twist in het boek zit, net zoals bij Andrews vaak het geval is. Ik ben benieuwd.

Hebben jullie deze week nog interessante boeken binnen gekregen?

Advertentie

6 thoughts on “Showcase Sunday

      • oh wat tof!!! Daar heb je vast veel zin in. Ik vind het altijd zo tof als ik mijn nieuwe schoolboeken binnenkrijg 🙂 ga ik meteen lezen en kijken

      • Ja klopt, ik heb er onwijs veel zin in! Ik vind het zelfs jammer dat ik nog anderhalve week vakantie heb, haha! Ooh dat is zo herkenbaar! Nieuwe schoolboeken zijn altijd leuk! Welke studie doe jij eigenlijk?

      • Hahaha, ja gelukkig mag ik komende week al weer twee weken naar stage (whoop whoop) en die week erna ook lekker lessen volgen :). Ik zit op de PABO in Amersfoort maar volg het komende half jaar een verdiepingsminor gedeeltelijk in Amersfoort, gedeeltelijk in Utrecht. Die minor gaat over verschillende geloven, spiritualiteit en filosofie. En ik kan echt niet wachten gewoon 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s