Home » Columns » Cadeaus voor boekenliefhebbers

Cadeaus voor boekenliefhebbers

Grammar Grumble Mugs - Set of all 6
Cadeaus zijn leuk. Het geven, maar ook het krijgen. Maar wat is nu een origineel cadeau? Ik ben een aantal dingetjes tegengekomen voor mensen die van boeken en/of schrijven houden. Speciaal soort dagboeken, interessante boeken, schrijfgerei, of gewoon leuke hebbedingetjes. Zoek je nog een leuk cadeau? Klik dan verder!

Boeken
Kunnen muggen dronken worden  Twitterature  This is not a book

Dit zijn een aantal boeken die leuk zijn als cadeau. Ten eerste Kunnen muggen dronken worden?, een boekje vol met de meest nutteloze feiten. Of een mug dronken wordt als hij je bloed drinkt, wie het apenstaartje bedacht en wat de reden is dat een lijk wit wordt..
Ook twitterature is een leuk boekje. ‘The world greatest books retold through twitter’. Ik heb deze zelf ook al op mijn verlanglijstje staan, omdat het me een heel grappig boekje lijkt. Een boel klassiekers, zoals Charles Dickens of Oedipus, vertaalt in telkens 140 karakters, net als bij twitter het geval is.
Ten slotte This is not a book, een variant op de welbekende wreck this journal. Het verschil is dat je bij wreck this journal het boek helemaal kapot en vies maakt, terwijl je bij this is not a book juist leuke opdrachten krijgt.

Dagboeken
Q & a A Day  
Goed, we kennen allemaal het concept van een dagboek. Maar dit is net weer wat anders, net weer wat leuker. Bij Q & A krijg je iedere dag een vraag die je moet beantwoorden, 5 jaar achter elkaar. Het zijn soms eenvoudige vragen, maar sommige zijn echte nadenkers. ‘Als je morgen ergens naar toe zou mogen gaan waar ook ter wereld, waar zou je dan heen gaan?’ of ‘Wat ruik je op dit moment?’ ‘Op een schaal van 1 tot 10, hoe gelukkig ben je nu?’
Dan hebben we ook nog One line a day, een naar mijn smaak iets minder leuk concept, maar toch nog wel origineel. In plaats van een heel verhaal per dag, schrijf je 5 jaar lang, iedere dag één of enkele zinnen op die de dag beschrijven.

(Bron: bol.com)
Andere leuke dingen
Ik heb zojuist een ontzettend leuke webwinkel uit Engeland ontdekt, namelijk The Literary gift company. Op deze website zijn heel veel leuke hebbedingetjes te vinden voor mensen die van boeken houden. Van tassen met quotes van je favoriete auteurs tot manchetknopen met scrabble letters, van literaire spelletjes tot mokken.. Je kunt je het zo gek niet bedenken, en ze hebben het. Hieronder wat voorbeelden.

Personalised Bookaholic Mug - Red & Orange

Quill and Ink Mini Journal 100 Postcards from Penguin

Knowledge Cards - Who Am I? A Name Game of Literary Stars

Set of Inspirational Pens 2B or Not 2B Pencil

En als je toevallig niemand kent die jarig is, of je kunt niet wachten tot je eigen verjaardag, dan koop je toch gewoon iets leuks voor jezelf?

Advertentie

4 thoughts on “Cadeaus voor boekenliefhebbers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s