Home » Columns » 50 books: Vraag 32

50 books: Vraag 32

50 books is een initiatief van petepel. Het is afgeleid van ’30songchallenge’. Bij 50 books wordt er iedere week een boekgerelateerde vraag gesteld, die lezers dan kunnen beantwoorden op hun eigen blog. Leuk idee toch?

Gisteren was vraag 32 aan de beurt. Ik wil alle vragen nog gaan doen, en eigenlijk zou ik dan bij 1 moeten beginnen, maar hey, doe eens gek, ik begin gewoon bij 32! Vraag 32 is een soort checklist om te kijken of jij een boeksnob bent..

 1. E-reading is niet het echte lezen. 
  Eh, ja hier ben ik het eigenlijk wel mee eens.. Een ‘echt’ boek vasthouden, doorbladeren en lezen is toch veel leuker dan scrollen op een tablet of e’reader?
 2. Ik lees alleen boeken die een literaire prijs hebben gewonnen of klassiekers uit de literaire canon
  Hier ben ik het niet mee eens. Ik lees wat ik leuk vind, of het boek een prijs gewonnen heeft of niet, maakt soms misschien wel uit. Stel ik wil een boek lezen van een schrijver/schrijfster die ik nog niet ken, dan kies ik waarschijnlijk wel eerder voor een boek dat een prijs gewonnen heeft.
 3. Boekbloggers zijn dodelijk voor de literaire kritiek!
  Ik heb hier niet echt een mening over..
 4. Oh, ik heb nog nooit gehoord van dat boek. Het werd zeker niet  besproken in een van de vooraanstaande boekenbijlages
  Ik heb mezelf dit nog nooit horen zeggen hoor.. Een boek dat ik niet ken, is er weer één meer om te ontdekken!
 5. Ik lees geen troep zoals Twilight Saga / 50 Shades / Oprah ‘s Book Club selectie, en ik tweet dit statement minimaal 50 miljoen keer
  Uhm.. Hier bij is bij mij het omgekeerde waar, denk ik.. Ik heb twilight wel gelezen (de rest niet!), maar ik zou me denk ik stil houden als ik het opnieuw zou lezen..
 6. Het boek is altijd beter dan de film, basta! 
  Waar! Maar dat komt meestal doordat je het boek eerder hebt gelezen (zo niet, shame on you), en je een eigen beeld gevormd hebt. De filmmakers kunnen nooit het beeld namaken dat jij gevormd hebt, omdat dat beeld voor iedereen anders is.
 7. Rapmuziek is geen poëzie, daarvoor moet je bij Joni Mitchell / Bob Dylan / Belle and Sebastian zijn
  Wie? Ik ben het hier wel mee eens.. Je gaat me niet vertellen dat ‘Ik ken je nog niet, maar je lijkt op barbie‘ poëzie is. (Ik weet overigens niet wie dat rapt, maar dat was het eerste wat van rap in mijn hoofd op kwam.)
 8. Ik weiger om een ​​e-reader te gebruiken, want ik hou gewoon van die typische oude boek geur. Mensen die niet houden van die geur zijn geen echte lezers
  Hmm boeken ruiken inderdaad lekker! Al is dat voor mij niet de enige reden om geen e-reader te kopen..
 9. Mensen die hun boeken kopen bij Amazon zijn verkeerd bezig
  Ik koop juist boeken heel goedkoop. Niet bij amazon omdat ik geen credit card heb, maar het is gewoon zo veel makkelijker om je boekenkast uit te breiden als je tweedehands boeken koopt. Bovendien: Probeer maar eens een nieuwe editie te vinden van Sophocles of Homerus..
 10. Ik markeer nooit pagina’s door een hoekje om te vouwen, breek nooit een boek open, of eet tijdens het lezen
  Die eerste twee vind ik inderdaad vreselijk. Omgevouwen hoekjes, en kapotte ruggen.. Maar eten tijdens het lezen? Ik hou mijn boeken schoon, en je kan ook voorzichtig eten zonder dat het boek vies wordt..
 11. Ik denk dat het goed is dat sommige mensen uberhaupt al lezen
  Tsja, als je niet van lezen houdt, dan lees je niet. Ik snap dat overigens niet, hoe kun je nou niet van lezen houden? Maar je kan mensen moeilijk gaan dwingen, toch?
 12. Ik heb geen tv, want dat is zonde van mijn leestijd. Had ik al gezegd ik heb geen tv heb? Hey. Jij daar. Ik heb geen tv!
  Ik heb wel een tv…..
 13. Het kan me niet schelen wanneer de hoofdpersoon onsympathiek is. Het is het proza ​​waar het om gaat
  Mwah, half waar.. Ik lees liever wel verhalen waarbij ik me kan verplaatsen in de hoofdpersoon, al kan ik het ook zeer waarderen wanneer iets gewoon mooi geschreven is.
 14. Ik lees geen liefdesverhalen / thrillers / westerns. Ik lees alleen maar echte literatuur
  Zoals ik al zei, ik lees vanalles. Echt niet alleen literatuur, maar daar streef ik ook niet naar. Ik hou van literatuur, maar soms is een luchtig boek ook wel fijn om te lezen.
 15. Ik begrijp niet dat volwassenen nog steeds jeugdliteratuur lezen. Je bent volwassen, dus hoor je boeken voor volwassenen te lezen
  Waarom niet? Harry Potter staat ook bij de kinderboeken, terwijl het officieel voor volwassenen geschreven is. Sprookjes zijn ook niet alleen voor kinderen.. Als volwassenen jeugdliteratuur willen lezen, laat ze dan..

Ik ben het eens met 6/15 stellingen, en sommige ook maar half.. Ben ik dan een boeksnob? Ik denk dat het mee valt..

Zijn jullie boeksnobs?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s