Home » Showcases » Showcase Sunday!

Showcase Sunday!

Hoi allemaal! Ik zag bij de blog van mijn zus, Wensend.com, iets over Showcase Sunday, die zij had overgenomen van Vicky van Books, Biscuits and tea. De bedoeling is dat je iedere zondag verteld welke boeken je bought en borrowed hebt in die week. Dit leek me wel een leuk concept, alhoewel ik natuurlijk niet elke week nieuwe boeken koop of leen. Ik ga het gewoon doen, en ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Bought
Goed, ik heb een heleboel boeken gekocht, maar veel daar van zijn nog niet binnen, dus ik zal gewoon beschrijven welke boeken ik al binnen heb. IMG_3170
Chrétien de Troyes – Ywein, de ridder met de leeuw (Yvain ou le chevalier au lion). Dit boek staat op mijn lijst voor het eerste blok Literatuurwetenschap. Het origineel is in het Frans en ik zou echt dolgraag willen dat ik dit in zijn originele taal zou kunnen lezen, maar ik ben bang dat dat toch iets te moeilijk is. Ik ben dol op de Franse taal, en ik was er op de middelbare school ook erg goed in, al zeg ik het zelf. Het afgelopen jaar heb ik er niks meer mee gedaan en daar heb ik spijt van. Misschien dat ik dit boek nog wel ga lezen in het Frans, het gewoon proberen, maar voor nu heb ik hem maar gewoon in het Nederlands gekocht.
Het verhaal gaat over de strijd om de liefde. Het is een Keltische mythe omgebouwd tot roman. Het is geschreven rond het jaar 1180. Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Ik weet niet of het de bedoeling is dat ik het boek nu al lees, of dat ik wacht tot we het er in de lessen over zullen hebben, maar ik heb besloten het toch nog even op de boekenplank te laten staan, hoe nieuwsgierig ik er ook naar ben..

Borrowed

boek

Ik heb nog een stapel boeken van de bibliotheek liggen, maar ik heb er weer een aantal opgehaald. Dat zijn:
Stephen Chbosky – Belevenissen van een muurbloem oftewel the perks of being a wallflower. Ik wil de film van dit boek al zo lang zien, maar ik mag hem van mezelf niet kijken tot ik het boek gelezen heb. En aangezien hij altijd uitgeleend blijkt te zijn, heb ik hem gewoon gereserveerd en deze week opgehaald.
Het boek gaat over Charlie, een verlegen jongen die naar de bovenbouw van de middelbare school gaat. Hij is altijd een muurbloempje geweest, en heeft niet veel vrienden. De enige die hij echt vertrouwd, is de lezer van dit boek, die hij in briefvorm zijn verhaal verteld.
Ik heb al eerder een boek in briefvorm gelezen, en dat was de historie van mejuffrouw Sarah Burgerhart door Betje Wolff en Aagje Deken. Ik vond het zo origineel en mooi geschreven. Het is leuk om brieven te lezen, in plaats van ‘gewoon’ een verhaal. Ik hoop dat dat bij dit boek ook het geval is.

Een ander boek dat ik opgehaald heb is De opstand van Veronica Roth. Eerder al schreef ik een review over het eerste deel van de serie Divergent. Dit boek kreeg voor mij 4 sterren, wat een geweldig verhaal! Ik kon niet wachten op het tweede deel, en dat is de opstand. Eindelijk lag het op me te wachten in de bibliotheek, en ik kan niet wachten tot ik er aan kan beginnen!

Ten slotte nog de 100 jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson. Of ik weet waar het over gaat? Ik weet alleen wat ik uit de titel af kan leiden, een 100 jarige man die uit het raam klimt en verdwijnt.. Ik kom dit boek, of eigenlijk de titel overal tegen. Op bol.com staat het bij aanraders, in boekwinkels ligt het op een opvallende plaats en het is gewoon een boek dat je gelezen moet hebben. Ik ben er wel heel benieuw naar.

IMG_3176

Dan is er nog één boek dat ik deze week binnen heb gekregen, die niet onder Bought of Borrowed valt. Het is de teruggekeerden van Jason Mott, en ik ben heel blij dat ik deze mag lezen.
Via petepel kwam ik iets te weten over ‘prereaden’. Het wordt georganiseerd door Not just any book en je mag hier bij een boek lezen voor hij uit komt. Het boek wordt naar je opgestuurd, je leest het, en je schrijft een review. Leuk toch!
Nou vind ik dit sowieso al een leuk concept, dus ik heb me gelijk aangemeld. Het boek wat nu gepreread wordt, is dus de teruggekeerden. Het verhaal gaat over doden die terug komen. Op de achterkant staat:
Op een zonnige dag in augustus 1966 verdrinkt de achtjarige Jacob, zoon van Lucille en Harold Hargrave. Bijna vijftig jaar later staat hij voor hun deur. Blakend van gezondheid, nog steeds acht jaar oud.’

Over het algemeen zou ik denken dat het een heel eng boek is. Maar volgens mij is het in plaats van een horror verhaal, juist een heel mooi verhaal over doden die terugkeren. Ik zie overal reviews verschijnen, met 5 sterren. Ik heb de reviews zelf nog niet echt gelezen, want ik wil met een schone lei het boek gaan lezen, maar dat hij overal zo positief beoordeeld wordt, is wel een goed teken. Ik ben benieuwd.

Zijn er nog toffe boeken die jullie geleend of gekocht hebben deze week? Doen jullie ook mee aan de preread?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s