Home » Overige » Wishlist

Wishlist

Hoi allemaal!
Zoals jullie misschien wel hebben mee gekregen, heb ik pas een heleboel boeken online gekocht. Een aantal voor school, een aantal gewoon omdat het kan. Hoewel ik stiekem hoopte dat als ik terug kwam van mijn vakantie, er een hoge stapel pakjes op mijn bureau zou liggen, was dit niet het geval. Het was er namelijk maar één.
Desalniettemin kijk ik uit naar mijn pakjes, maar ik heb ook nog een gigantische boeken-wishlist, die ik met jullie wil delen.


Net voor ik weg ging, kreeg ik het boek Illias binnen van Homerus. Ik was helemaal happy, want eerder al had ik Odysee gekocht, en nu bleek dat deze twee boeken in dezelfde editie waren. Wauw!
Het ene boek dat thuis op me lag te wachten, was Ywein, de ridder met de leeuw. Ik kende dit boek eigenlijk niet, maar ik moet hem na de zomer lezen voor mijn studie, dus heb ik deze alvast aangeschaft.
Verder komen nog: The epic of Gilgameshthe complete tales and poems of Edgar Allan Poe en Magic kingdom for sale. De laatste wil ik echt heel graag hebben. Een aantal jaren geleden heb ik ‘Koninkrijk te koop’ gelezen van Terry Brooks. Ik was er gelijk weg van. Toen ik het boek nogmaals wilde lezen, kwam ik er achter dat hij in geen enkele Theek5 vestiging meer te verkrijgen was. In het Nederlands was hij overal redelijk duur, dus besloot ik deze te bestellen op Awesomebooks. Ik kan echt niet wachten tot hij binnen komt!

Verder komen Antigone van Sophocles, The Aeneid van Virgilius, The tempest van Shakespeare en 
Extremely loud and incredibly close
mijn kant nog op via Awesomebooks.

IMG_2506

Wishlist
1. David Mitchell – Cloud Atlas. Ik heb eerlijk gezegd weinig idee waar dit boek over gaat, maar het is echt zo’n titel die gelijk een bel doet luiden als je hem hoort, en ik weet dat ik dit boek al een hele tijd wil lezen.
2. Imme Dros – Griekse mythen. Ik ben dol op mythes en sprookjes. Dit boek bevat een heleboel verhalen over het labyrint Midas, Orpheus, en nog een boel andere mythische figuren. Buiten het feit dat ik deze verhalen dolgraag wil kennen (en ik ze dus niet ken..) is het voor mijn studie ook erg handig als ik wel weet wat de verhalen inhouden.
3. Kjerstin Gruys – Mirror mirror of the wall. Dit boek heb ik echt pas net toegevoegd. Het gaat over iemand die het zo zat is om altijd maar met haar uiterlijk bezig te zijn, en altijd daarop beoordeeld te worden, dat ze besluit een heel jaar (!) niet in de spiegel te kijken. Het klinkt zo een beetje suf, maar het lijkt me echt een heel goed boek.
4. Veronica Roth – De inwijding. Ik heb dit boek gelezen in de leesmarathon, en ik vind hem zo goed! Dit is echt een boek dat ik in mijn boekenkast wil hebben. (Klik hier voor het review)
5. Erasmus – Lof der zotheid Ik heb deze gelezen in klas 3, geloof ik, voor de lijst van Nederlands. Ik wilde niet net zoals de andere leerlingen Het gouden ei en de aanslag lezen. Deze werden alleen gekozen omdat ze makkelijk waren, en ik wilde hier niet aan mee doen. Dus koos ik een boek van het hoogste niveau waar we uit konden kiezen. Ik begreep er in het begin behoorlijk weinig van, maar na wat research, begon ik het te begrijpen, en van het boek te houden. Momenteel ligt het op mijn boekenplank, een exemplaar van de bibliotheek, maar ik wil deze dolgraag nog zelf hebben.

Hebben jullie nog leuke boeken op je wishlist staan?

Advertentie

2 thoughts on “Wishlist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s