Home » Columns » Een boek of een ereader?

Een boek of een ereader?

IMG_2518

Je word er de laatste tijd echt mee doodgegooid. Een aanbieding van een Ereader hier, iemand die er een gekocht heeft daar.. Wat is het nou toch met die dingen?

Ik ben een hele tijd anti-ereader geweest. Waarom? Ik hou van boeken. De geur van een oud boek, het openslaan van een boek dat nog nooit geopend is, het dichtslaan van een prachtig boek.. Al die dingen heb je niet met een e reader. En zeg nou zelf, wat heb je liever; een bibliotheek vol met de mooiste boeken, of een klein tafeltje met een ereader er op?

Dat is ook zo met het kopen. Of je loopt een boekwinkel in, tussen alle boeken, op zoek naar een nieuw exemplaar voor je collectie, of je download even snel een boek via internet..

En toch is het wel handig. Als je op vakantie gaat, vooral als je lang weg blijft, dan is een hele hoge stapel boeken niet altijd even praktisch. Een ereader daarentegen wel..

Wat vinden jullie een betere keus, een boek of een ereader?

Advertentie

4 thoughts on “Een boek of een ereader?

  1. Eigenlijk een beetje van allebei! Ik vind een e-reader echt ontzettend handig voor onderweg en op vakantie, maar nog steeds vind ik echte boeken ontzettend mooi. Mijn boekenkasten puilen uit en ik blijf ook nog steeds echte boeken kopen.

  2. Ik heb momenteel denk ik een jaar een half een e-reader en heb deze eigenlijk alleen maar gekocht omdat ik er ‘goedkoop’ aan kon geraken. Een winkel hield uitverkoop en ze verkochten een lot oude e-readers/tablets aan een honderd euro ’t stuk dus kon ik het niet laten. Ik moet zeggen dat ik thuis liefst echte boeken lees, maar als ik ergens naartoe ga en moet wachten bv (als de auto in de garage op onderhoud moet, in de dokterswachtzaal, enz) neem ik de tablet mee omdat dat gemakkelijker is om te dragen (dun, licht, klein) dan een boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s