Home » Recensies: Boeken » Review: Petite Anglaise

Review: Petite Anglaise

IMG_2465

Auteur: Catherine Sanderson
Titel: Petite Anglaise
Genre: Chiclit
Taal: Engels
Aantal Bladzijden: 349
Gelezen: 19 – 20 Juli
♥♥♥♥

Achterkanttekst:
De Britse Catherine Sanderson, francofiel in hart en nieren, woont sinds haar studie in Parijs met haar partner, een Fransman, en haar lieve dochtertje Tadpole. Om de dagelijkse sleur van het Parijse leven te doorbreken, besluit ze een weblog te beginnen, onder de naam Petite Anglaise. Met ontwapende eerlijkheid schrijft ze over de Franse gewoonten en eigenaardigheden, en over haar wel en wee als werkende jonge moeder in Parijs. Voor haar alter ego Petite Anglaise gaat een heel nieuwe wereld open, waarbij ze verzeild raakt in een tumultueuze verhouding met een van haar lezers. Uiteindelijk staan zowel Catherine Sanderson als Petite Anglaise voor dezelfde keuzes in het leven.

Review
Wat een geweldig boek! Ik kocht deze in een tweedehands winkeltje (..) en had echt ontzettend veel zin om hem te gaan lezen. Ik ben ook dol op Frankrijk, net zo als de hoofdpersoon, en het leek me echt een boek voor mij. Ik ben blij jullie te kunnen meedelen dat het boek niet tegenviel!

Ten eerste is het echt een leuk verhaal. Soms grappig, soms zielig en met af een toe een heel onverwachte draai. Normaal lees ik niet zo veel chicklits, omdat ze vaak nogal standaard zijn, maar deze vond ik echt heel leuk. Hoewel ik het niet zo heb op vreemdgaan, was het toch een goed verhaal en leuk om te lezen. Het was ook leuk om te lezen over hoe Petite op ideeën voor haar blog kwam, en andere bloggers ontmoette. Bovendien werden de Franse steden waar ze leefde echt ontzettend uitvoerig beschreven, zo dat het net lijkt alsof je over de schouder van Catherine mee kijkt. Heerlijk!

Ook vind ik de namen zo leuk gekozen. Catherine noemt haar man op haar blog en in het boek ‘Mr. Frog’, omdat Fransen in Engeland ook wel ‘frogs’ genoemd worden. Haar dochtertje noemt ze Tadpole. Ik vind dat echt leuk verzonnen!

Verder zitten er een heleboel Franse termen en spreekwoorden in, wat het boek ook leuk maakt.

Wat jullie misschien al wel door hebben, is dat de naam van de schrijfster dezelfde naam heeft als de hoofdpersoon in het boek. Ik heb het even opgezocht, maar de weblog Petite Anglaise bestaat echt! En hij is gemaakt via WordPress, net zo als deze blog. Is dat even toevallig! Ik heb even gekeken, en het dochtertje van Catherine wordt daar ook Tadpole genoemd. Ik kon alleen niks vinden over Mr. Frog..
Anyway, ik vind dit echt heel leuk, je kunt de blog hier vinden. De laatste blogpost is trouwens wel van 2 jaar geleden, dus ik gok dat hij niet erg actief meer is..

Dus, het boek krijgt van mij 4 hartjes. Het is een leuk boek, soms grappig, soms verdrietig, en soms onverwacht. De namen zijn leuk bedacht, en de Franse termen tussendoor vind ik ook leuk. Ik ga de blog van Petite Anglaise ook nog lezen. Het boek is in ieder geval een aanrader!

Advertentie

One thought on “Review: Petite Anglaise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s