Home » Recensies: Boeken » Review: Of Mice and Men

Review: Of Mice and Men

Auteur: John Steinbeck
Titel: Of Mice and Men
Genre: Literatuur
Taal: Engels
Aantal bladzijden: 112
Gelezen: 18 Juli
♥♥


Achterkanttekst
George and Lennie are itinerant farm workers – one of nimble wits, the other of huge physique – whose simple arrangement keeps them in work. Labouring from dawn until dusk, they both have a dream to keep them going. That one day, they’ll have enough money to buy a small ranch of their own and kep cows and chickens and rabbits.

But even hist best friend and mentor can’t save Lennie from his worst enemy – his own strenght…

Review
Zoals de achterkant tekst al beschrijft, gaat het verhaal over George en Lennie. Ze werken op verschillende boerderijen om geld te verdienen om hun droom waar te maken: Een eigen boerderij, waar ze zelf alles kunnen bepalen.
Het boek gaat meer over Lennie dan over George. Lennie is zoals ze het noemen, een goede sul, hij is goedaardig, maar niet bepaald slim. Hij praat vaak na wat George hem heeft verteld, en heeft het eigenlijk alleen maar over konijnen. Maar hij is erg sterk, en kent zijn eigen krachten niet..

Het is een makkelijk boek. Ik had het in een middagje uit. Als ik een lerares Engels was op de middelbare school, had ik dit boek op de lijst gezet. Een goed verhaal, en niet te moeilijk om te lezen.

Je leeft echt mee met Lennie, ook al doet hij niet altijd goede dingen, zoals hij zelf zegt ‘I done a bad thing. I done another bad thing’. Je weet dat hij het niet zo bedoelt, en daardoor krijg je snel medelijden met hem. Ook omdat niet iedereen hem even rechtvaardig behandeld.

Wat ik soms wel vervelend vond aan het boek, waren de dubbele ontkenningen. Nu weet ik wel dat sommige Engelse mensen nu eenmaal zo praten, en vroeger helemaal, maar toch is het soms irritant om te lezen. Zoals ‘It wasn’t nothing ‘, of ‘I never meant no harm‘. Door de dubbele ontkenning wordt er eigenlijk iets anders gezegd dan er wordt bedoeld, wat soms verwarrend is.. Als je dit een maal door hebt, is het verder wel te doen.

En het einde.. Ik wilde het boek eigenlijk drie hartjes geven, maar wat was het een vreselijk einde! Ik ga er niks over verklappen, maar ik was nogal teleurgesteld. Het was onverwacht, wat meestal positief is, maar man.. Nee, je verliest een hartje hier door..

Het is dus een makkelijk leesbaar boek, dat je snel uit hebt. Desalniettemin is het een mooi verhaal. Je leeft echt mee met de hoofdpersoon, en je krijgt medelijden met hem. Alleen het einde was erg jammer, en de dubbele ontkenningen soms nogal verwarrend, maar al met al was het boek oké.

Advertentie

2 thoughts on “Review: Of Mice and Men

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s