Home » Recensies: Boeken » Review: Elfenvuur

Review: Elfenvuur

IMG_2583


Auteur: 
Monika Felten
Titel: Elfenvuur
Serie: De sage van Thale, boek één
Genre: Fantasy
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 382
Gelezen: 13 juli – 15 juli
♥♥♥

Achterkanttekst:
De vlucht van de laatste druïden is een teken van groot onheil voor heel Thale. Niet alleen het voortbestaan van de druïden, ook dat van de Nevelelfen wordt bedreigd door de komst van de legerscharen van de veroveraar An-Rukhbar.
Alle hoop is gevestigd op de uitkomst van een machtige profetie..

Review
De achterkanttekst klopt niet helemaal. An Rukhbar is namelijk al aan de macht, en met name de druïden zijn niet heel erg belangrijk in het verhaal.. Het verhaal gaat over het land Thale, waarin dus An Rukhbar de macht heeft overgenomen. Het volk is bang voor hem, en er zijn er veel die tegen hem in de strijd gaan. De enige die dit kan doen, is de uitverkorende. Zij kan er voor zorgen dat ‘De goede Godin’ terug kan komen naar het land waaruit An Rukhbar haar heeft verbannen. Alleen zo kan er een einde komen aan zijn bewind.

Het is een goed boek, en het leest gemakkelijk door. Ook al heeft het 382 bladzijdes, je bent er zo door heen. Dat komt misschien doordat de letters heel groot zijn, maar het is ook gewoon een erg spannend boek. Het is echt zo geschreven dat je wil dat An Rukhbar gestopt wordt, waardoor je sneller gaat lezen.

Wat ik wel vond, maar dat is bij veel fantasy boeken zo, is dat de namen nogal apart zijn. Sunnivah, Ilhaja, Vhait.. En deze zijn nog wel te doen. Maar bijvoorbeeld An Rukbahr en Asco-Bahrran zijn best lastig. Ook worden zij telkens anders genoemd, zo is An Rukbahr ook ‘de doorluchtige’.. Dit zorgt wel voor verwarring. Er zitten zoveel apart namen in, en er zijn ook zoveel karakters, dat je vaak zo iets hebt van, hè, wie was dat ook alweer?
Aan de andere kant versterkt dit natuurlijk wel weer de fantasy sfeer. Het klinkt een stuk beter dan wanneer ze Pietje en Jantje hadden geheten..

Dit is boek één van de serie van Thale. Ik kan overigens de andere delen niet vinden, maar ik heb ook niet het gevoel dat er nog iets bij moet. Het boek heeft gewoon een einde, en het verhaal is afgelopen, klaar. Het is dat er op staat dat het deel één is, anders had ik gedacht dat het gewoon maar een boek was.

Goed. Het is dus een spannend boek, dat gemakkelijk leest, ondanks de moeilijke namen die er tussen zitten. Je wilt echt weten hoe het verhaal verder gaat, en het fantasy gehalte is voor mijn gevoel precies goed. Niet te overdreven en ongeloofwaardig, maar toch in een gezellige fantasy sfeer.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s