Home » Overige » Uitbreiding van mijn boekenkast..

Uitbreiding van mijn boekenkast..

Afbeelding

Boeken, boeken, boeken.. Must love them! Mijn boek-koopverslaving wordt alleen steeds erger.. Pasgeleden heb ik weer een aantal toffe boeken gekocht, met als gevolg: Mijn boekenkast werd te klein! Ik heb een 8 vakkenkast van de Ikea, een Billy kast, en nog te weinig ruimte.. Dus ik heb nu een boekenplank aangeschaft, die ik nu vol moet gaan krijgen.

Boeken kopen, maar waar? Natuurlijk ben ik dol op ouderwetse boekwinkeltjes, en ik vind het ook helemaal niet erg om een prachtig boek te krijgen met de post. Maar het kan goedkoper! Wil je weten waar ik al mijn boeken haal? Lees dan verder (Plus een stukje met de boeken die ik nu weer gekocht heb :))

IMG_2462

Ten eerste: Tweedehands zaakjes. Nee, normaal hou ik hier ook echt niet van. Het stinkt er, overal staan/liggen spullen waarvan je denkt ‘nee, dit zou ik echt nooit tweedehands kopen’ (denk aan ondergoed, zwemkleding etcetera.. Bah!), maar in veel tweedehands zaakjes is ergens een klein boekenhoekje verstopt. Waar best goede boeken tussen zitten, vaak in goede staat, voor super goede prijzen! Zo heb ik bij Vindingrijk in Breda een aantal goede boeken gekocht;
Palmistry: The language of the hand €1,50 (dit vond ik gewoon grappig..)
Hildebrand: Camera Obscura €2,- (Deze wilde ik echt super graag hebben, maar toen ik thuis kwam, kwam ik erachter dat ik hem al had.. De versie die ik al had was echter nogal vies, en viel bijna van ellende uit elkaar, en deze ‘nieuwe’ versie was in goede staat, en zelfs gebonden!)
Byrne – The Secret €1,50 (Ik heb geen idee wat dit is, maar het leek me wel cool..)
Sprookjes en legenden uit Zuid Amerika €1,-
Couperus – Eline Vere €2,-
Sanderson – Petite anglaise €1,50

Zoals je ziet, helemaal niet duur, en in goede staat! Dat is iets waar ik wel altijd naar kijk. Stiekem maak ik de boeken ook altijd schoon als ik thuis ben, dat vind ik wel zo prettig.
(Ook hebben ze vaak dvd’s. Ik heb ook de film Beowulf meegebracht, voor €1,50)

IMG_2483
Dan hebben we ook nog een aantal geweldige websites waar we boeken kunnen bestellen. We kennen natuurlijk allemaal bol.com en de traditionele boekwinkels (waar je ook vaak tweedehands boeken kunt bestellen), maar ik ken nog een aantal webshops, die weinig mensen kennen:
Ten eerste: Awesome Books, hier heb ik bovenstaande boeken gekocht.
Rowling – The tales of Beedle the Bard €3.04
Burton – Burton on Burton €2.92
Helemaal niet duur dus! Deze waren ook tweedehands, maar op de website heb je ook een heleboel nieuwe boeken. Ook oude, die je op bol.com niet meer zult vinden. Wel hebben ze alleen maar Engelse boeken op deze site, en heb je een paypal account nodig. De boeken komen namelijk uit Engeland. Het duurt dus ook wat langer voordat je ze hebt, maar ach, wat wil je voor die prijs?
Bovendien: Als je twee of meer boeken koopt, is de verzending gratis!

Ten tweede: The Book Depository. Hier heb ik tot nu toe nog niets besteld, maar mijn zus wel, en de boeken waren in goede staat. De boeken zijn nieuw, en redelijk goedkoop. Vooral de classics zijn goed geprijsd. Zo is The great Gatsby €2,09 en Anna Karenina €4,20.

Kopen jullie boeken vaak nieuw, of tweedehands?

Advertentie

5 thoughts on “Uitbreiding van mijn boekenkast..

 1. Als ik een boek koop is het zo goed als altijd een nieuw boek (20-25€). Ik denk van tweedehandsboeken dat dat nog geen 10% zal zijn van de boeken in mijn kast. Sinds ik een e-reader heb zijn het meestal boeken die ik via internet download, gratis dus. Zo heb ik de prijs van de e-reader er al lang ‘uit gehaald’.

 2. Ik koop eigenlijk bijna altijd tweedehands of bij The Book Depository. Dat is gewoon zo veel goedkoper dan bol.com of de gewone boekenwinkel, zeker wat de Engelstalige boeken betreft.

  Bij mij in de buurt zijn geen zelfstandige tweedehandswinkeltjes, maar wel een Opnieuw & co vestiging. Daar is er een vrij ruim aanbod boeken (zeker geen klein hoekje), en hoewel het merendeel daarvan niet echt mijn ding is, heb ik er toch al een paar keer goed buit gehad.

  Ook heb ik onlangs voor het eerst bij Awesomebooks besteld, en de boeken die ik tot nu toe heb binnengekregen waren in goede staat, er was er maar één die er iets minder uitzag. Maar het was nog steeds een goede deal voor wat ik er voor heb betaald.

  • Ja klopt! Voor Nederlandstalige boeken moet je meestal wel wat langer zoeken..
   Ik ga zelf ook wel eens naar Opnieuw en Co in Dordrecht of Zwijndrecht, en kom meestal wel met een flinke buit thuis, maar het is natuurlijk maar net wat mensen er naar toe brengen.. Maar goed, het is altijd leuk om boeken goedkoop te vinden! 🙂

 3. Ik probeer meestal eerst een boek te winnen of een recensie exemplaar te krijgen en daarna als ik een boek heel graag wil koop ik hem. En anders wacht ik op de bieb of koop ik inderdaad een boek tweedehans bij rommelmarkten

  • Dat is ook wel een goede tip! Ik heb helaas nog nooit in mijn leven iets gewonnen, behalve met Bingo, dus dat zit er voor mij niet echt in, haha.. Maar hoe regel je die recensie exemplaren dan? Dat lijkt mij ook wel wat 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s