Home » Columns » Een ouderwets middagje in de bibliotheek

Een ouderwets middagje in de bibliotheek

Een aantal dagen geleden ging ik samen met mijn moeder naar de bibliotheek, net zoals vroeger. Op de basisschool waren we altijd op woensdagmiddag vrij, en terwijl de meeste leerlingen dan gingen afspreken, buiten voetballen, of televisie kijken, ging ik lekker naar de bibliotheek. Iedere woensdagmiddag. Je mocht maximaal 10 boeken lenen, waar ik dankbaar gebruik van maakte. Ik las veel, Harry Potter, de Griezelbus, de hoe-overleef-ik-serie..


Dit doet me een beetje denken aan Mathilda, het boek van Roald Dahl, of de film die iedereen wel kent. Het kleine meisje zoekt dingen om te doen, en gaat naar de bibliotheek. Ze leest alles wat ze kan vinden, en gaat al snel over op boeken voor volwassenen.

Anyway, ik ging dus vorige week weer een keertje terug naar de bibliotheek. Het maximum van 10 boeken is nu weg, en je kan zo veel boeken mee nemen als je wil. Vandaar dat ik zo’n 15 boeken heb mee genomen. Heb ik wat te doen in de zomervakantie!

2013-06-27 16.17.01 (1)

Gingen jullie vroeger vaak naar de bibliotheek?

Advertentie

One thought on “Een ouderwets middagje in de bibliotheek

  1. Toen ik enkele jaren geleden verhuisde ben ik op een halve kilometer van een bibliotheek gaan wonen. Ik heb me lid gemaakt en nu ongeveer om de drie weken/maand wandel ik naar de bib om een verse lading. Vroeger was er inderdaad een limiet, nu niet meer.
    Vroeger in mijn jeugd (12-14jaar) ging ik elke maand met mijn moeder naar de bib. Dat was altijd op een zondagochtend. Er waren dan altijd koffiekoeken, thee en koffie ter beschikking in de leeszaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s